Featured, Medical

De ce țin morțiș doctorii progresiști să omoare copiii grav bolnavi?

Medicii unui spital din Toronto își doresc să aibă dreptul de a întrerupe viața copiilor grav bolnavi fără să solicite acordul părinților. Grotesca pretenție a medicilor pediatri din spitalul canadian este inclusă într-un raport publicat într-un faimos jurnal științific britanic.

Medicii de la Spitalul Pediatric din Toronto doresc să poată realiza eutanasii pe copii grav bolnavi fără să îi întrebe pe părinți. Tupeul acestei pretenții a doctorilor pediatri respectivi este cu atât mai scandalos cu cât în prezent eutanasierea copiilor este ilegală în Canada.

Solicitarea redactată de medicii pediatri de la spitalul canadian face parte dintr-un raport publicat într-un jurnal de etică medicală. Documentul apare cu trei luni înainte de ședința prin care Parlamentul de la Ottawa va solicita opiniile academicienilor canadieni asupra legalizării comiterii de eutanasii asupra copiilor.

Demn de luat în seamă în raportul publicat de medicii pediatri canadieni este mistificarea limbajului clasic referitor la uciderea copiilor grav bolnavi. Astfel, în loc de termenul ”eutanasie”, care la rândul său edulcorează realitatea faptului că un om este ucis, autorii folosesc expresia MAID. Expresia este un acronim în limba engleză al cuvintelor Asistență Medicală pe parcursul Morții (Medical Assistance in Dying). În mod evident, expresia MAID este folosită pentru a îndulci ideea uciderii unei persoane, având în vedere că în limba engleză substantivul propriu ”maid” se traduce prin ”menajeră”, cuvânt care indică o persoană ”nevinovată” care ajută la curățenie, astfel că sensul autentic al ideii de medic care ucide o ființă umană este semnificativ diluat.

 Părinții pierd controlul asupra vieții propriului copil, în favoarea statului

 

”De obicei, familia este implicată în mod intim în procesul de luare a deciziei (de întrerupere a vieții)”, notează medicii pediatri canadieni, referindu-se la contextul eutanasierii minorilor, în prezent interzisă în Canada. Ideile pediatrilor de la spitalul din Toronto au fost publicate, într-un eseu științific, în Jurnalul de Etică Medicală, revistă științifică aparținând de British Medical Journal. De asemenea, eseul a fost aprobat și de Centrul Comun de Bioetică al Universității din Toronto.

 

”Dacă, totuși, un <> indică în mod explicit că nu vrea ca membrii familiei lui să fie implicați în procesul lui (al copilului, n.red.) de luare a deciziei (de eutanasiere, n.red.), în cele din urmă dorința <> trebuie îndeplinită, împreună cu confidențialitatea acestui subiect; cu toate acestea, medicii pot încuraja pacientul să se mai gândească, dar și să implice familia în procesul de luare a deciziei” privind eutanasia, se menționează în documentul citat.

Altfel spus, în cazul în care un copil grav bolnav își dorește să moară, medicul pediatru poate primi dreptul de a a-l eutanasia fără să mai informeze părinții acestuia. Legalizarea unei astfel de puteri acordată medicilor conferă practic statului, prin mâna medicilor, drept de viață și de moarte asupra unei alte ființe umane, în cazul de față un copil. Nu este greu de imaginat un context în care, în lipsa informării părinților cu privire la ”dorința” unui copil grav bolnav de a muri, medicul poate influența după propriul bun-plac soarta acestuia, având în vedere starea foarte influențabilă a oricărui copil grav bolnav.

 ”Confidențialitatea pacientului” poate ucide un copil

Pediatrii de la spitalul de copii din Toronto propun ca criteriul suprem cu privire la informarea părinților despre dorința copilului de a fi eutanasiat să fie confidențialitatea pacientului. Dacă ”minori responsabili” sub 18 ani își doresc să fie eutanasiați fără informarea părinților, medicii și asistentele medicale sunt obligate să păstreze secretul față de părinți până după realizarea eutanasiei, solicită autorii raportului. Expresia ”minori responsabili” este o altă manipulare a limbajului clasic realizată de medicii progresiști care au redactat raportul, deoarece sugerează că unui minor i se poate recunoaște autonomia legală față de părinți înainte de împlinirea majoratului. Altfel spus, prin rostogolirea expresiei ”minori responsabili”, părinții își pierd din puterea de a decide interesul propriilor copii, putere care este transferată astfel statului, reprezentat în acest caz de ”experții” din domeniul medical.

Majoritatea ideilor din raportul medicilor canadieni sprijină propunerea legalizării eutanasierii copiilor grav bolnavi. O altă idee îngrijorătoare a medicilor canadieni este faptul că aceștia nu mai văd vreo distincție între dorința unui pacient de a nu mai primi hrană sau medicație, pe de o parte, și dorința unui pacient de a fi eutanasiat de un medic. Prin acest refuz de a face deosebire între cele două situații, medicii canadieni vor practic să schimbe sensul legislației din Ontario, ce permite medicilor să nu informeze părinții unui copil grav bolnav care refuză continuarea tratamentului, dar nu permite medicilor să ascundă părinților realizarea unei eutanasii asupra copilului lor.

Eseul științific publicat de medicii canadieni reprezintă o indicație clară cu privire la recomandările pe care urmează să le transmită Consiliul Academiilor Canadiene către Parlamentul de la Ottawa, luna viitoare, referitor la modificările propuse pentru legislația privind eutanasia. În prezent, există un consens în mediile academic, bioetic și medical canadiene, care doresc să legalizeze eutanasierea copiilor, a bolnavilor psihic și a pacienților care și-au exprimat dorința de a fi eutanasiați înainte de a fi fost afectați de boli degenerative.

blank