Life

De ce te dor sanii? Afla care sunt cauzele si cand trebuie sa te duci la medic!

Sensibilitatea sanilor poate fi suparatoare, insa, din fericire, de cele mai multe ori nu tradeaza o problema care sa te trimita in cabinetul medicului specialist. Cu toate acestea, n-ar strica sa fii la curent cu motivele din spatele acestei suferinte pentru a putea ameliora sau chiar elimina durerile de sani!

De-ce-te-dor-sanii--Afla-care-sunt-cauzele-si-cand-trebuie-sa-te-duci-la-medic-

1. Sindromul premenstrual

Cea mai comuna cauza a sensibilitatii sanilor se refera la schimbarile hormonale din timpul ciclului menstrual. De fapt, probabil vei remarca dureri ceva mai neplacute in ziua premergatoare menstruatiei si in prima zi de ciclu, sustin medicii ginecologi, chit ca sensibilitatea se poate manifesta si zile la rand ca parte a sindromului premenstrual.

Ar trebui sa stii ca, pentru a reduce sensibilitatea sanilor influentata de fazele ciclului tau menstrual, ti-ar putea fi de folos pilulele anticonceptionale, intrucat contribuie la reglarea nivelului de estrogen. Alte variante? Mai poti incerca suplimente pe baza de luminita noptii (Oenothera biennis).

2. Exercitiile fizice

Daca tocmai te-ai reapucat de sport dupa o perioada de pauza sau ti-ai suprasolicitat partea superioara a trupului (cu flotari, ridicari de greutati etc.), se prea poate sa te confrunti cu suferinte in zona pieptului. Doar ca, de aceasta data, nu sanii te dor, ci muschii care se afla dedesubtul lor (pectoralii).

Cum iti ameliorezi suferinta in acest caz? Aplica in zona dureroasa pernute calde si/sau ia un analgezic.

3. Sutienul

Purtarea sutienului nepotrivit iti poate cauza numeroase neplaceri, durerile de sani fiind doar unele dintre ele. Astfel, ideal este sa nu optezi pentru sutiene care pun presiune asupra sanilor tai, intrucat sarma dura care le ofera sustinere poate favoriza sensibilitatea sanilor si cauza chiar si leziuni, in situatiile extreme.

Nici varianta unui sutien prea mare nu este de dorit, intrucat absenta sustinerii – mai ales daca ai bustul generos – poate duce si ea la suferinte la nivelul sanilor.

4. Echipamentul sportiv

In special daca esti posesoarea unui bust generos, este esential sa porti un echipament de sport care sa iti ofere sustinerea de care ai nevoie pe durata activitatii fizice. In magazinele cu articole sport de calitate ar trebui sa gasesti o bustiera perfecta care sa te ajute sa elimini neajunsul durerilor de sani aparute ca urmare unor activitati precum joggingul, alergatul pe banda etc.

5. Sanii fibrochistici

Prezenta nodulilor la nivelul sanilor nu inseamna neaparat ca te confrunti cu o boala. De fapt, ai putea avea sani fibrochistici, cu tesut vascos, chisturi ori noduli, intalniti, de altfel, destul de frecvent in randul femeilor. In acest caz, este foarte posibil sa te confrunti cu suferinte asociate ciclului menstrual.

Care sunt optiunile tale daca ai sani fibrochistici? Pentru gestionarea durerilor de sani, poti opta pentru analgezice, pilule anticonceptionale sau danazol. De asemenea, exista si optiuni chirurgicale de tratare a sanilor fibrochistici, care includ aspiratia cu ac fin si excizia chirurgicala cu scopul de eliminare a chisturilor.

blank