În ciuda asigurărilor date de celebra fosta mare tenismena Virginia Ruzici, cel care trebuie sa ocupe pozitia de manager al Simonei Halep constituie inca o problemă.

simona-halep

Victor Ioniță a plecat pentru că a fost lăsat să plece, chiar dacă i s-a terminat contractul. Un răspuns simplu ar fi că nu a găsit unul potrivit. Dar are doi, un român și un străin. Cel puțin acesta a fost modelul pe care a mers jucătoarea din România în ultimul an.

Jocul campioanei de la Indian Wells a intrat pe o pantă descendentă. Eliminarea prematură de la Roland Garros a provocat o criză în jocul Simonei Halep, iar antrenorul nu a reușit s-o scoată din acea criză. În opinia mea, jucătorea din România are nevoie de un om valoros alături, unul care să aibă un ascendent asupra ei, prin rezultate, prin prezență, prin personalitate. Are nevoie de un maestru, cineva care să-i modeleze personalitatea și s-o ajute în momentele grele.

Nu are nevoie de tipi care s-o învețe să joace tenis. La acest nivel știe tot și știe și ce nu știe. Ea are nevoie de o persoană cu psihic mai puternic decât al ei, cineva care se poate impune în fața unei puștoaice care la 23 de ani e milionară în dolari și celebră. Persoana respectivă trebuie s-o treacă peste acest hop care este capcana celebrității și a bogăției, acel moment în care în jurul ei nu sunt decât yesmani, iar cei care au altă opinie sunt îndepărtați.

Citeste si...
Tricolorii plâng după înfrângerea în faţa Franţei

Antrenorul perfect pentru Simona Halep e acea persoană, bărbat sau femeie care poate s-o cucerească, dar poate s-o scape de răsfăț și s-o aducă cu picioarele pe pământ. Simona Halep a ajuns într-un punct critic. Trebuie să decidă dacă vrea să ajungă o mare campioană sau se mulțumește să mai facă ceva bani din tenis și să se distreze? Această decizie e una extrem de personală și, din păcate, trecerea spre nivelul următor se face cu un efort dublu sau triplu față de tot efortul depus până acum. Acum toate sperantele se pun in darren Cahil, dar intrebarea ramane: să fie Darren Cahill, omul providențial care va transforma o jucătoare bună în numărul unu mondial?

Antrenorii Simonei Halep in ultimii doi ani:

  • 2013 – Adrian Marcu, România
  • 2014 – Wim Fissette, Belgia
  • 2015 – Thomas Hagstedt, Suedia
  • 2015 – Victor Ioniță, România
  • 2015 – Darren Cahill, Australia