Life

De ce pot plânge bebelușii

Plânsul unui copil poate fi cauza insomniei, dezolării și frustrării părinților. În plus, poate apărea oricând, iar adulții nu știu bine de ce apare. Dacă te întrebi de ce pot plânge bebelușii, îți spunem în articolul următor.

Nu putem împiedica copilul să nu plângă. Acesta este modul său de a comunica atunci când nu îi place ceva sau are nevoie de ceva în special. La început, se pare că toate strigătele sunt egale. Cu toate acestea, odată cu trecerea zilelor și săptămânilor, părinții își vor da seama că există „nuanțe” diferite în funcție de ceea ce își doresc bebelușii.

Fără îndoială, în primele zile pare imposibil de calmat pentru că părinții nu știu foarte bine de ce plânge. Nu îți face griji, foarte curând vei putea „ghici” gesturile, nevoile, semnalele și, mai ales, mângâierea și calmarea corectă a acestuia.

Foame

La naștere, copilul nu se gândește decât la un lucru: să mănânce. De aceea, în majoritatea cazurilor, plânge pentru că îi este foame, mai ales noaptea, când se trezește uluit și dornic să se hrănească.

În mod similar, există și alte semne care pot indica faptul că bebelușului îi este foame înainte de a începe să plângă. De exemplu, dacă este neliniștit, pune mâinile la gură, întoarce capul în lateral când îi mângâi obrazul, scoate limba.

Probleme la stomac

În primele săptămâni de viață, colicii sunt o problemă frecventă. Acest lucru se întâmplă atunci când sistemul digestiv se obișnuiește să digere laptele și declanșează diaree, gaze, vărsături etc.

Dacă bebelușul tău începe să plângă după ce se hrănește, poate fi din cauza faptului că îl doare stomacul, este constipat, are gaze sau suferă de reflux gastroesofagian. Există diferite tehnici pentru ameliorarea acestor simptome, cum ar fi punerea pe spate și mișcarea picioarelor ca și cum ai pedala o bicicletă. Înainte de a pune un diagnostic, consultă medicul pediatru.

Un alt motiv pentru care bebelușii pot plânge este faptul că trebuie să râgâie. Dacă micuțul tău mănâncă grăbit, probabil va înghiți aer. Când termină de mâncat, trebuie să râgâie.

Scutec murdar

Nu credem că este foarte confortabil să umbli cu scutecul murdar. Unii bebeluși imediat ce își fac nevoile, își anunță mama că trebuie să îi schimbe și să-i igienizeze. Alții pot suporta mai mult murdăria și nu dau semnal imediat.

În orice caz, când copilul plânge, ar trebui să arunci o privire la scutec și să verifici dacă s-a murdărit. Amintește-ți că nu schimbarea acestuia în acest moment poate provoca eczeme, iritații, roșeață sau ceea ce este cunoscut sub numele de dermatită de scutece.

Somn

Un alt motiv pentru care bebelușii plâng este că le este somn. În timp ce își petrec o bună parte a zilei odihnindu-se, uneori vor să adoarmă și nu pot. Și asta îi irită foarte mult.

Când vine timpul lor de somn, în loc să adoarmă, se irită și plâng neputând fi consolați. Trebuie să li se respecte anumite obiceiuri de somn, cum ar fi așezarea lor în pătuț sau adormirea lor.

Lipsa de atenție

Bebelușii adoră să fie răsfățați, să fie purtați în brațe, să li se cânte și să se simtă protejați și iubiți lângă pieptul părinților lor. Poate că plânsul este modul lor de a cere mai multă atenție, pentru ca ei să fie luați din leagăn și mângâiați un timp.

Unii spun că asta strică copilul. Cu toate acestea, în primele luni, copilul are nevoie de contact cu oamenii care i-au dat viață.

Desigur, există și alte motive pentru care bebelușii pot plânge, cum ar fi faptul că le este prea cald sau că mediul în care se află este mai rece decât este necesar. Poate fi și pentru că există ceva care îi deranjează, cum ar fi o etichetă de la haină sau o jucărie care este foarte aproape de ei.

De asemenea, puseul de creștere poate fi o cauză a plânsului la bebeluși. Dacă niciunul dintre motivele de mai sus nu a declanșat plânsul copilului, îți recomandăm să îl duci la pediatru pentru o examinare. Este cel mai bun mod de a preveni agravarea unei simple probleme.

Nu ești încă mămică, dar ai semne că ești gravidă? În acest caz nu ne rămâne decât să te felicităm și să-ți urăm sarcină ușoară.

blank