Şapte modalităţi prin care să îţi consolidezi relaţia de cuplu

compatibilitate_partener_cuplu_64999700

De ce unele relatii functioneaza pur si simplu, in timp ce altele sunt o lupta continua si, in final, cei doi se despart? Motivele sunt diverse si uneori puerile. Sunt cupluri care se pot destrama din cauza albumului de fotografii din liceu sau a neintelegerilor privind redecorarea camerei.

Iata 7 modalitati de a consolida relatia de cuplu, prezentate de site-ul netdoctor.co.uk.

Fiti dispusi sa va impacati

Studii in domeniu au relevat faptul ca atunci cand ambii parteneri sunt dispusi sa cedeze, sa-si ceara iertare si sa mearga mai departe, casnicia are toate sansele sa fie puternica si fericita.

Traiti mai mult in lumea reala si mai putin in cea virtuala

Potrivit unor statistici din Statele Unite, peste 5.000 de cereri de divort au avut ca motiv petrecerea timpului pe Facebook de catre celalalt partener. Asadar, pentru a va mentine casnicia puternica, renuntati la timpul petrecut in retelele de socializare si traiti in realitate.

Antrenati-va creierul

Se spune ca numai prostii de indragostesc. Insa oamenii inteligenti petrec mai mult timp indragostiti. Potrivit unui studiu, persoanele care au un IQ sub medie sunt de doua ori mei predispusi unui divort, decat cei cu un IQ ridicat. Practicati impreuna jocuri care antreneaza creierul pentru a castiga de doua ori: petreceti timp de calitate impreuna si intariti relatia.

Aparati-va individualitatea

Nu trebuie sa faci tot timpul ceva doar pentru a fi pe placul sotului/sotiei. Cateodata este nevoie sa faci si lucruri doar pentru tine. Specialistii spun ca relatiile in care partenerii isi acorda reciproc momente de singuratate sunt mai puternice si au o viata sexuala mai buna.

Radeti la glumele celuilalt

Atunci cand unul dintre voi rade la glumele celuilalt este un semn bun. Nu numai ca rasul elibereaza hormoni care combat stresul, insa poate creste intimitatea cuplului. Cei doi parteneri se simt mai apropiati, iar viata lor sexuala va avea de castigat.

Renuntati la fumat

Daca aveti obiceiul de a fuma, renuntarea la viciu poate adauga ani relatiei voastre. Lucrurile se imbunatatesc simtitor in cazul cuplurilor in care doar unul dintre parteneri fumeaza. Potrivit statisticilor, cand in cuplu exista un fumator, sunt cu 75 pana la 91% mai mari riscurile de a divorta decat in cazul cuplurilor non-fumatoare.

Puterea lui DA

De cate ori i-ai spus partenerului DA sau orice alta fraza pozitiva. Psihologul John Gottman poate prezice viitorul unui cuplu doar ascultand o discutie intre ei, comparand cate lucruri pozitive s-au spus in acea conversatie si cate negative. Daca la fiecare vorba negativa sunt alte cinci pozitive, cuplul are reale sanse de a se consolida.

 

 

Citeste si...  Ce STUDII are LOREDANA CHIVU!