Membrii delegaţiei Comisiei de la Veneţia au discutat, vineri, la sediul Parchetului General, cu şefii Parchetelor în legătură cu modificările aduse Codurilor penale. Procurorul general Augustin Lazăr, cunoscut ca unul dintre cei mai vehemenţi critici la adresa modificărilor legislative din domeniul justiţiei, a ratat ocazia de a le explica şi reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia care sunt problemele din noile coduri adoptate de Parlament.

Motivul este unul pe cât de simplu, pe atât de straniu. Deşi ştia că delegaţia Comisiei de la Veneţia se va afla în România, Augustin Lazăr a plecat încă de săptămâna trecută în Africa de Sud, la Adunarea Generală şi Conferinţa Asociației Internaționale a Procurorilor, în Johannesburg, eveniment cu taxă de participare de aproape 1000 de euro. Astfel, după finalizarea conferinţei din Africa de Sub, de 13 septembrie, procurorul general nu a reuşit să ajungă la timp pentru a discuta cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia.

În schimb, din partea Ministerului Public, la discuţii au participa procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma, procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, Bogdan Licu, adjunct al procurorului general, Cornelia Adriana Şandru, consilier al procurorului general, Mariana Alexandru, consilier al procurorului şef al DIICOT,  şi alţi procurori cu funcţii de conducere din PÎCCJ şi DNA.

Citeste si...  Acuzaţiile penale aduse lui Patriciu vor fi clasate, plângerile sale continuă dacă vor moştenitorii

Un alt aspect amuzant al zilei de azi l-au reprezentat știrile care au acoperit evenimentul. La fel ca într-un celebru banc despre prietenia între bărbați („Se întoarce bărbatul dimineața acasă. Femeia îl întreabă unde a fost până la ora asta. El își argumentează lipsa prin faptului că a dormit acasă la cel mai bun prieten. Femeia telefonează la 10 cei mai buni prieteni ai soțului ei și, dintre toți, 8 îi confirmă că într-adevăr noaptea precedentă soțul ei a dormit la aceștia. Ceilalți doi insistă că bărbatul se află încă acolo.„), mai toată mass media a anunțat că Procurorul General se va întâlni cu Comisia de la Veneția.

Retractăm pe această cale ştirea apărută şi pe stiripesurse.ro: NU, domnul Augustin Lazăr nu s-a întâlnit cu delegaţia Comisiei de le Veneţia.