Este cunoscut faptul ca dupa varsta de 40 de ani, organismul femeilor trece prin tot felul de modificari. Iar printre aceste schimbari se numara si pierderea rotunjimilor din tinerete. Nu putine sunt femeile care, dupa 40 de ani, se plang ca au fesele plate si nu inteleg de ce. Karen Austin, specialista in slabirea la femeile de peste 40 de ani, are un raspuns: „Odata cu imbatranirea, masa musculara scade. Regimurile de slabire yo-yo, restrictiile calorice si prea multe exercitii cardio accelereaza acest proces”, arata ea. „Aproape de menopauza, nivelurile noastre de estrogen si progesteron scad, influentand nivelurile de cortizol si insulina.karen

Dintr-odata suntem mai sensibile la stres si mai putin capabile sa ardem grasimea si sa mentinem masa musculara. Exercitiile si regimurile care functionau inainte nu mai merg”, sustine Karen Austin, citata de 7sur7.be.
Ea recomanda exercitii ca ghemuiri si fandari in locul mersului pe jos si pe bicicleta, precum si renuntarea la zahar. In plus, fiecare masa trebuie aiba proteine in proportie de doua treimi. 

Citeste si...
Ce nu-i place in pat in functie de zodie! Invata sa-l iai prin surprindere