Minunea verde, o băutură energizantă şi antioxidantă

ceai verde

Ai auzit, cu siguranţă, că multă lume consumă ceai verde. Considerată o plantă minune, ceaiul verde oferă o mulţime de nutrienţi şi antioxidanţi. Iată 7 motive pentru care ar fi bine să bei ceai verde potrivit specialiştilor.

Previne depunerea colesterolului pe vasele de sânge şi previne apariţia bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat la începutul lunii iunie în Journal of Biological Chemistry.

Protejează organismul de streptococii care pot „invada” cavitatea bucală. De asemenea, substanţele din ceaiul verde au efect antibacterian.

Încetineşte dezvoltarea cancerului la sân, inhibând metabolismul celular în cazurile tumorilor la sân, potrivit unui studiu publicat în revista Experimental Cell Research. Un alt studiu, publicat în aprilie 2010 în Cancer Prevention Research, relevă faptul că ceaiul verde este benefic împotriva cancerului la plămâni. Tot în 2010, un studiu publicat în Cancer Science indică faptul că ceaiul verde cauzează distrugerea celulelor afectate de cancerul de prostată.

Protejeaza pielea impotriva razelor UV, potrivit unui studiu publicat in Pharmaceutical Development Technology.

Arde grasimile, crescand rata metabolismului. Potrivit unui studiu realizat la Tufts University, substantele din ceaiul verde activeaza genele care ard grasimea de pe abdomen, sporind viteza de ardere a acestora cu pana la 77%.

Echilibreaza nivelul glicemiei, imbunatateste utilizarea insulinei in organism, previne cresterile si scaderile bruste de zahar in sange.

Previne aparitia ridurilor, substantele din ceaiul verde fiind de 200 de ori mai puternice decat vitamina E in distrugerea radicalilor liberi care afecteaza pielea.

Fierbinte sau cu gheata, indiferent sub ce forma il bei, ceaiul verde este savuros si sanatos. Poti turna putina zeama de lamaie sau putina stevie dulce.

 

 

Citeste si...  CCR dă undă verde la revizuirea sentintelor definitive