Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a explicat unor reprezentați ai societății civile care sunt motivele pentru care, după nouă luni de la declanșarea investigației, dosarul 10 August nu a fost trimis în judecată.

Una din cauze ar fi, potrivit lui Bogdan Licu, numărul redus al procurorilor militari care lucrează și declasificarea parțială și insuficientă, de către Ministerul de Interne, a unor documente care pot constitui probe.

Întrebat despre cine ar trebui să decidă desecretizarea totală a actelor, Licu a răspuns că este responsabiliatea ministrului de Interne Carmen Dan, au spus sursele citate.

O alta piedică ar fi legată de ancheta desfășurată în paralel la DIICOT, deschisă în septembrie, anul trecut, ca urmare a plângerii penale depuse de Jandarmeria Română, care a acuzat o lovitură de stat la protestele din 10 august.

Citeste si...
Alex Velea a şters pe jos cu Iulia Albu

Potrivit explicațiilor procurorului general interimar, anchetatorii militari așteaptă să se soluționeze dosarul de la DIICOT, pentru că l-ar influența în mod direct pe cel de la Parchetul Militar.

Un alt obstacol în ancheta violențelor din 10 august îl reprezintă identificarea jandarmilor care nu au purtat numere pe căști, a mai susținut Bogdan Licu. Procurorii militari nu ar fi fost ajutați deloc de Jandarmerie, fiind identitificate doar forțele de ordine de la o singură unitate din țară, prezente în Piața Victoriei la protest.

Surse apropiate anchetei au explicat pentru G4Media.ro că în luna iunie se așteaptă rezultatul expertizei făcute asupra gazului folosit de jandarmi în timpul manifestațiilor din 10 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.