Zahărul consumat în exces nu este deloc compatibil cu o viaţă sănătoasă. Şi, din păcate, consumăm mult prea mult fără să ne dăm seama.

zaharZahărul este de vină pentru grăsimea abdominală

Din ce ân ce mai multe persoane de pe glob suferă de obezitate, iar zahărul este unul din principalii vinovaţi. Consumul excesiv favorizează stocarea grăsimilor în zona abdomenului.

Zahărul, mai periculos decât sarea

Este cu adevărat un ucigaş tăcut. Un studiu din 2008 a arătat că consumul excesiv de fructoză duce la apariţia unei boli numite rezistenţă la leptină. Leptina este un hormon care îţi spune că ai mâncat suficient. Astfel, ajungem să ignorăm ceea ce ne zice creierul şi ajungem să suferim de obezitate. Iar toate acestea vin foarte discret, fără să-ţi dai seama. Aşa că, dacă te îngraşi şi nu înţelegi care este motivul, ar trebui să-ţi controlezi consumul de fructoză.

Zahărul hrăneşte celulele canceroase

Când vine vorba de cancer, zahărul joacă un rol crucial. Numeroase studii au confirmat că o dietă anti-cancer trebuie să elimine complet zahărul, întrucât acesta favorizează creşterea şi dezvoltarea tumorilor.

Dependenţa de zahăr este genetică

Dacă scuza ta pentru care mănânci dulciuri este că eşti dependent, s-ar putea să ai dreptate. Un studiu recent a confirmat faptul că dependenţa de dulciuri şi de alcool este dată de o genă care se transmite.

Zahărul şi alcoolul au acelaşi efect asupra corpului

Zahărul este la fel de toxic pentru organism ca şi alcoolul. Fructoza şi glucoza consumate în exces sunt la fel de dăunătoare pentru ficat cum este metabolizarea etanolului.