Doua tabere l-au asteptat pe Sorin Oprescu in drumul sau spre Curtea de Apel, unde urma sa fie interogat in privinta acuzatiei de luare de mita. Unii, i-au strigat cu tupeu: De ce-ai luat, ba, mita? Fostul edil al Capitalei le-a strigat cu catusele la maini: N-am luat niciodata mita, ba! Cealalta tabara, cea a sustinatorilor, l-a asigurat ca il sprijina in continuare si „sa fie puternic”!sorin-oprescu

In sala de judecata, Oprescu a incercat fara succes sa-si sustina nevinovatia. Faptul ca a spus candva ca „nu sunt un derbedeu!” nu a putut fi sustinut. Judecatorul Camelia Bogdan a decis ca primarul general al Capitalei sa ramana in arest preventiv pentru 30 de zile, in arestul Politiei Capitalei, unde este incarcerat din 6 septembrie. Decizia este definitiva.

Citeste si...
Ponta explică de ce a fost reprimit Dan Şova

Sorin Oprescu urmeaza sa fie suspendat si din functia de primar al capitalei, atributiile de primar general urmand sa fie preluate de catre unul dintre vicepresedinti, pana la noi alegeri.

Prefectul Capitalei Paul Petrovan va dispune suspendarea lui Sorin Oprescu în cel mult 48 de ore după ce va primi de la instanţă, o comunicare oficială privind decizia definitivă de arestare preventivă a edilului. Consiliul General al Muncipiului Bucureşti trebuie să se întrunească apoi în şedinţă de urgenta pentru a alege un primar interimar dintre cei doi viceprimari ai Capitalei – Cornel Peptea (PNL) si Dan Darabont (PSD).