Pe când toată clasa politică stătea sub umbrelele de soare ale vacanţei, Băsescu a trecut prin Harghita şi Covasna fredonând – dar nu pe ungureşte – „Eu vara nu dorm!”.

Basescu marinarBaciul Traian ştie că vin alegerile din 2014 şi vrea să aibă un cuvânt greu de spus, chiar dacă nu va fi implicat direct, la prezidenţiale şi europarlamentare.

În acest context, cum putea el rata mingea naţionalistă ridicată la fileu (cu o stranie precizie) de ungurii – câteva sute, mai mult din Ungaria, căci cei din România se cam tem de consecinţe – strânşi la Borzont, Harghita? Băsescu a răspuns pe un ton provocator (mai avea puţin şi ocupa Budapesta!), punctând din plin la capitolulul imagine electorală, fără să primească vreun răspuns convingător nici din partea Ungariei (doar e prieten cu premierul Orban, ce naiba!), nici din partea USL.

Să nu uităm totuşi acea însăilare de cuvinte a lui Crin Antonescu împotriva naţionalismului băsescian, cuvinte pe care electoratul, neînţelegându-le, le-a uitat imediat.

Dar aceasta nu a fost suficient…

În timp ce Victor Ponta făcea şi el baie de mulţime în nordul Moldovei, tot în scopuri preelectorale, a venit ştirea şoc: regele Cioabă al ţiganilor (care făcea baie în Mediterana, în Turcia), a făcut infarct!

pontaPreşedintele Băsescu nu a ratat ocazia de a puncta din nou la capitolul imagine, trimiţându-l pe medicul Brădişteanu – în văzul electoratului, desigur – să-l consulte pe „măria sa”.

Aici, premierul nu a mai rezistat şi a replicat, vizibil nepregătit, cu multe repetiţii supărătoare în fiecare frază, că Băsescu e atât de cinic încât, după ce i-a fabricat un dosar penal lui Brădişteanu, l-a trimis pe acesta să-l bibilească pe Cioabă în Turcia.

Şi atunci… preşedintele a turnat whisky în galoşii politici ai „micului Titulescu”, punând-o pe EBA să-l corecteze (!!!) în sensul că un om politic nu vorbeşte de rău un bolnav, recte Cioabă, mai ales în campanie sau precampanie electorală.

După care marinarul a anunţat toată presa că se duce să-şi dea examenul de reconfirmare a brevetului de comandant de navă… Ce credeţi că a făcut presa?

Irina Ştefănescu

Citeste si...  Parlamentarii vor să-i lungească mandatul lui Băsescu