De azi, masca va deveni obligatorie pe litoral în intervalul orar 18.00 – 24.00, în zonele aglomerate. În ceea ce privește soarta teraselor, autoritățile locale spun că deocamdată Comitetul Județean nu a luat nicio măsură.

De azi pe litoral, masca este obligatorie, după ora 18 în legătură cu decizia privind terasele va fi luată astăzi sau cel târziu mâine, la întâlnirea autoritățile guvernamentale. Și asta pentru că, cel puțin la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în întâlnirea de ieri, nu s-a luat o astfel de decizie. Cu alte cuvinte, terasele rămân deschise și după ora 23.00. Și asta pentru că, în ultimele două acte normative, apare o neconcordanță.

Terasele rămân deschise și după ora 23.00
Astfel, în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență se specifică faptul că, după ora 23, aceste cluburi și terase se închid după ora 23.00, pe când în Hotărârea de Guvern privind modificările și completările aduse Hotărârii de Guvern 535/2020 se arată că aceste decizii se iau în unitățile administrative unde se observă o creștere semnificativă a numărului de cazuri, o explozie sau o răspândire intracomunitară. Iar la Constanța, din punctul de vedere al prefectului, acest lucru nu pare să fie valabil.

Constanța are, la acest moment, 902 cazuri, cu 26 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore.

Citeste si...
Specialiștii spun ce categorii profesionale ar trebuie să-și ia măsuri anti-coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.