De 1 Decembrie, mars al romanilor care vor unirea cu Basarabia.De asemenea, la marşul Unirii României cu Basarabia participă şi oameni din diaspora, informează Mediafax.

De 1 Decembrie, mars al romanilor care vor unirea cu Basarabia.Participanţii au steaguri tricolore, iar mulţi sunt îmbrăcaţi în haine populare. Ei afişează în principal mesajul ”România, o ţară unită” şi cântă cântece patriotice. Coloana este condusă de un tricolor pe care scrie ”Uniţi sub tricolor”.Oamenii au pornit în marş, urmând să ajungă în centrul oraşului Alba Iulia.

Programul manifestărilor de 1 Decembrie a începu cu oficierea Serviciului Religios, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, la fel ca acum 100 de ani. De la ora 8.00 are loc Marşul Unirii. Zeci de mii de români din mai multe judeţe, Republica Moldova şi diaspora participă.

De la ora 10.30, în Sala Unirii din Alba Iulia, se va da citire “Rezoluţiunii Adunării Naţionale de la Alba lulia”. Sala Unirii reprezintă un simbol şi templu al României Mari, în care delegaţii românilor transilvăneni au votat Unirea Transilvaniei cu România, clădirea fiind proaspăt reabilitată.

La ora 10.45, în faţa Sălii Unirii are loc primirea Soliilor din Cetăţile de Scaun, iar cei prezenţi vor asculta mesaje emoţionante care vor aduce aminte de momentele petrecute la 1918.

De la ora 12.30 va avea loc sfinţirea Monumentului Unităţii Naţionale. Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat la ora 15.00, la inaugurarea Monumentului, iar apoi va participa la parada militară.

În ziua de 1 Decembrie vor avea loc numai concerte de muzică populară şi cântece patriotice, iar seara se va încheia cu spectacol de artificii şi un omagiu sunetului românesc, cu un recital de nai şi orgă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.