Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la ambasada Franţei că există semne de întrebare în legătură cu activitatea fostului procuror şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, motiv pentru care nu o susţine pentru funcţia de procuror-şef european.

„De fiecare dată am spus că atunci când cineva accede într-o funcţie trebuie să nu aibă semne de întrebare referitor la activitatea sa. Ştiţi că a fost revocată în perioada unui ministru care făcea parte din guvernul pe care îl conduc şi nu îmi schimb părerea”, a spus Dăncilă.

Întrebată despre poziţia diferită pe care o are în raport cu preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat că o susţine pe Laura Codruţa Kovesi, Dăncilă a declarat: „Fiecare avem dreptul la opinie, aşa este în democraţie”.

Fostul procuror şef DNA a participat vineri la recepţia de la Ambasada Franţei, unde a fost prezent şi prim-ministrul Viorica Dăncilă, dar şi alţi reprezentanţi ai Guvernului şi oameni politici. Printre invitaţi s-a numărat şi fostul procuror general, Augustin Lazăr.

Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România: ”Și nu pot încheia fără un cuvânt de încurajare pentru Simona Halep și căreia îi doresc mult succes anul acesta la turneul de la Wimbledon. ”

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre strânsa legătură economică dintre România și Franța. Premierul a coborât apoi să îi salute pe invitați, alături de ambasadoarea Franței.

Citeste si...  Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că guvernul va adopta vineri bugetul

În mulțime s-au aflat fostul președinte Emil Constantinescu, Laura Codruța Kovesi, fosta șefa a DNA, Augustin Lazăr, fostul procuror general al României și miniștri din cabinet.

Invitații au gustat apoi brânzeturi franțuzești, iar la desert macarons. În acest an, relațiile franco-române au fost marcate și de sezonul România-Franța, un program cultural și de diplomație organizat pentru apropierea dintre două țări, care a inclus, printre altele, spectacole de teatru, evenimente gastronomice și forumuri economice.

În ultimele 8 luni au fost în total peste 800 de evenimente în 160 de orașe diferite din România și din Franța. Sezonul se încheie duminică, de ziua națională a Franței, în parcul Carol din București, cu o serie de concerte și un spectaculos foc de artificii.

La recepţie nu a fost prezent preşedintele Klaus Iohannis.