Două ore, vot prin ridicare de mână şi mai puțin de 1000 de delegați. La asta se rezumă Congresul social-democraţilor prin care își anunță oficial candidatul la alegerile prezidenţiale. Evenimentul urmează să înceapă la Parlament, la ora 11.00. Viorica Dăncilă va susţine un discurs la ora 12.00.

Social-democrații se reunesc, sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Parlament, la Congresul care va marca lansarea candidaturii liderului PSD Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al României.

Acest congres este total atipic, au venit foarte puţini delegaţi, între 10 şi 30 din partea fiecărei organizaţii, care vor vota prin ridicare de mână.

Nu va fi un congres lung, iar singurul invitat este Sergei Stanishev, președintele PES.

În rest, nu au mai fost transmise invitaţii către celelalte partide. În contextul tensiunilor cu ALDE, Călin Popescu Tăriceanu nu a fost invitat, aşa că nici membri ai altor partide nu au primit invitaţie, pentru a se evita tensiunile.

La sosirea la congres, delegaţii sunt întâmpinaţi cu o mapă, pe care apare sloganul „Puternici împreună”, care conţine fotografii de la întâlnirile importante de la Guvern şi cu reprezentanţi ai instituţiilor europene. Totodată, delegaţii sunt invitaţi să răspundă la un chestionar cu două întrebări: „Care este cea mai importantă calitate pentru preşedintele României” şi, respectiv, „Care crezi că ar trebui să fie priorităţile preşedintelui?”.

Citeste si...
Sexul anal este periculos? Sfaturi ca totul să decurgă perfect

Social-democrații au validat-o pe 23 iulie, în ședința Comitetului Executiv, pe Viorica Dăncilă drept candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Împotriva acestei decizii au votat atunci doar liderul PSD Olt Paul Stănescu și liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

În cursa internă a PSD prentru alegerile prezidențiale au mai fost Eugen Teodorovici, Mihai Fifor și Gabriela Firea, care s-au retras însă înainte de CEx-ul de pe 23 iulie.

Și Liviu Pleșoianu își dorea susținerea PSD la alegerile prezidențiale. Ulterior, acesta a anunțat că va candida independent.

PSD a avut o ședință a Comitetului Executiv, vineri, în care social-democrații au discutat despre organizarea Congresului, despre guvernarea alături de ALDE, dar și despre remanierea guvernamentală.

Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, după ședința CEx PSD, că social democrații îi propun pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiției și pe Iulian Iancu vicepremier pentru probleme economice. De asemenea, Mihai Fifor va rămâne la Interne, după finalizarea interimatului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.