Viorica Dăncilă a declarat că luni va primi primele detalii legate de Corpul de control, pe care l-a trimis atât la TAROM, cât și la Ministerul Transporturilor. Ea a mai spus că a discutat cu Răzvan Cuc și că nu crede că acesta ar fi luat o decizie care să o pună pe ea într-o situație neplăcută.

„Mâine (luni – n.r.) o să am primele detalii legate de Corpul de control, pe care l-am trimis atât la TAROM, cât și la Ministerul Transporturilor. (…) Da, am discutat cu dl. Cuc. A negat toate aceste lucruri legate de avioane, de întârziere, de rămânerea la sol.

Nu aș vrea să mă implic, dar eu cred că acest lucru nu se putea. Gândiți-vă că dacă se întârzia zece minute, era vinovat premierul. Nu cred eu că domnul Cuc ar fi luat o decizie care m-ar fi pus pe mine într-o situație neplăcută”, a declarat Viorica Dăncilă.

Razvan Cuc i-ar fi cerut directorului TAROM să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul la moțiune
Fostul director al companiei TAROM, Mădălina Mezei, a declarat miercuri, pentru Mediafax, că hotărârea de a fi demisă a apărut brusc, la o săptămână după ce i s-a decis prelungirea mandatului. Motivul exprimat de Consiliul de Administraţie ar fi lipsa de rapiditate în desfăşurarea proiectelor.

Citeste si...  Sociologul Marius Pieleanu, sondaj cu rezultate INCENDIARE în plin scandal din PSD

Mezei a confirmat informaţiile potrivit cărora demiterea acesteia a fost cauzată de refuzul reţinerii la sol a aeronavelor care operau cursele interne în ziua votării moţiunii. Fostul director TAROM a confirmat că, joia trecută, când o parte dintre parlamenteri trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-a cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române Tarom S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media.