Viorica Dăncilă, noul președinte al PSD, în urma celor 2828 de voturi obţinute la Congres, susţine că nu ia în calcul o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

Liderul social-democrat a declarat, sâmbătă, că PSD a comandat un sondaj în baza căruia ar putea fi desemnat candidatul pentru funcţia de preşedinte al României, însă numele său nu a fost inclus în acest studiu.

„Nu am luat în calcul acest lucru şi, de aceea, în sondajele pe care le fac nu figurez decât în dreptul liderilor partidelor politice. Nu m-am gândit la acest lucru. Eu sper să avem un candidat din rândurile PSD şi – de ce nu?- un candidat comun care să aibă şansă şi să câştigăm alegerile prezidenţiale. În sondaje am introdus şi această posibilitate. Am introdus numele celor care şi-au exprimat dorinţa până acum de a candida, un candidat comun şi un candidat din afara partidului, dar fără a nominaliza care este acest candidat”, a afirmat Dăncilă, la Realitatea TV, potrivit Agerpres.

Citeste si...  Guvernul a aprobat! Românii vor avea o nouă zi liberă

Viorica Dăncilă susţine că persoana desemnată de PSD pentru a candida la alegerile prezidenţiale va ajunge în turul al doilea.

„Eu cred că trebuie să fim foarte atenţi şi să mergem cu candidatul care are cele mai mari şanse pentru a câştiga alegerile prezidenţiale şi, mai mult decât atât, candidatul care poate avea în spatele lui întreg partidul. Vom ajunge sigur în turul doi la prezidenţiale. Este un obiectiv şi avem o strategie, avem o altă abordare în cadrul PSD. Vom strânge rândurile şi vom ajunge în turul doi la prezidenţiale”, a adăugat Dăncilă.