Dancila spune cu ce se va ocupa la presedintia Consiliului UE .Dăncilă a început, în Parlament, prezentarea Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, Legislativul urmând să adopte o declaraţie în legătură cu preşedinţia Consiliului.

Dancila punct de pe ordinea de zi a şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului este „Prezentarea de către doamna prim-ministru Viorica Dancilă a Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene”.

Un al doilea punct este prezentarea „Declaraţiei Parlamentului României privind dimensiunea parlamentară a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va exercita în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019”.

Prim-ministrul vine în Parlament după ce săptămâna trecută, alături de miniştrii Cabinetului, s-a aflat la Bruxelles, aceştia preluând mandatele pentru domeniile pe cre le coordonează, de la omologii din Austria. De asemenea, cu o zi în urmă, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a preluat oficial mandatul de preşedinte al Consiliului Afaceri Generale, la finalul reuniunii miniştrilor pentru afaceri europene, desfăşurate la Bruxelles.

Citeste si...
Povești de la Cotroceni: Cum a scăpat Iohannis de probleme