Dancila spune cu ce se va ocupa la presedintia Consiliului UE .Dăncilă a început, în Parlament, prezentarea Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, Legislativul urmând să adopte o declaraţie în legătură cu preşedinţia Consiliului.

Dancila punct de pe ordinea de zi a şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului este „Prezentarea de către doamna prim-ministru Viorica Dancilă a Programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene”.

Un al doilea punct este prezentarea „Declaraţiei Parlamentului României privind dimensiunea parlamentară a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va exercita în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019”.

Prim-ministrul vine în Parlament după ce săptămâna trecută, alături de miniştrii Cabinetului, s-a aflat la Bruxelles, aceştia preluând mandatele pentru domeniile pe cre le coordonează, de la omologii din Austria. De asemenea, cu o zi în urmă, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a preluat oficial mandatul de preşedinte al Consiliului Afaceri Generale, la finalul reuniunii miniştrilor pentru afaceri europene, desfăşurate la Bruxelles.

Citeste si...  Lia Olguța Vasilescu se laudă cu ceea ce face ea ca si consilier