Dăncilă s-a delimitat, miercuri, la Parlament, de afirmațiile pe care le-a făcut Ilan Laufer în conferința de presă de la sediul partidului. Întrebată dacă își asumă declarațiile lui Ilan Laufer, premierul Viorica Dăncilă a răspuns, miercuri, la sosirea la aceeași ședință: „Nu”.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat, miercuri, la declarațiile lui Ilan , susținând că acesta a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste și că referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile.

Ilan Laufer, refuzat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Dezvoltării, a declarat, marți, la sediul PSD, că șeful statului a contribuit la „sabotarea” ședinței comune ale guvernelor român și israelian și că dorește „legături doar cu Berlinul”. „Așa cum se știe, domnul Iohannis a refuzat și a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind pe această cale să saboteze relația dintre România și Israel. Totodată, vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea ședinței de Guvern comune care trebuia să aibă loc între Romania și Israel”, a declarat marți seară, Ilan Laufer, într-o conferință de presă la sediul central al PSD.

Citeste si...
Senzational! Vezi ce document a semnat Dăncilă în numele României

Acesta a adăugat că Iohannis dorește blocarea relațiilor României cu SUA și Israel.

De asemenea, Laufer a declarat că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunțând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.