Viitorul PSD depinde de rezultatul pe care partidul îl va obține la alegerile prezidențiale, iar cei care nu vor obține rezultatul la care s-au angajat va plăti cu funcția, anunță președintele PSD, Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă ia în calcul trădări la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a spus, vineri, într-o conferință de presă, la Tulcea, că nu vrea să ia în calcul un asemenea scenariu și că este convinsă că toți social-democrații știu că viitorul partidului depinde de rezultatul acestor alegeri.

„Nu aș vrea să cred un așa scenariu. Aș vrea să pornesc de la o gândire pozitivă și să plec de la premisa că toți colegii de bună credință și care țin la acest partid se gândesc, dincolo de interesul propriu, la binele acestui partid, iar viitorul PSD depinde foarte mult de rezultatul pe care îl vom obține la alegerile prezidențiale. Discuția noastră nu trebuie să fie despre interese personale, despre mize mai mari sau mai mici, ci despre modul în care PSD se va poziționa. De scorul pe care îl va avea la alegerile prezidențiale pot depinde următoarele două rânduri de alegeri, locale și parlamentare. Un primar, un lider dintr-o localitate, efectiv își întărește poziția dacă va avea la alegerile prezidențiale un scor mai bun. Se întărește pe el însuși ca și candidat al PSD pentru alegerile locale. Eu cred că toate cele trei rânduri de alegeri sunt strâns legate”, a spus președintele PSD.

Citeste si...  Iohnnis și-a pus guvernul său, iar acum scapă de dușmanul lui Dragnea

În cazul în care PSD va suferi un eșec la alegerile prezidențiale, Dăncilă, întrebată dacă își va da demisia, a răspuns că, înainte de demisia conducerii centrale a partidului, va cere demisia celor care nu au obținut rezultatul la care s-au angajat.

„Aș cere demisia tuturor liderilor care au obținut un rezultat sub cel la care s-au angajat. Fiecare județ trebuie să își facă o analiză și să își propună un criteriu de performanță. Putem să avem județe care se implică, județe care muncesc, și alte județe care nu fac asta. Atunci e normal ca cei care nu îndeplinesc aceste criterii să fie primii care își dau demisia și apoi conducerea centrală”, a mai spus Dăncilă.