Viorica Dăncilă a anunțat că PSD ia în calcul să îl suspende pe șeful statului – Klaus Iohannis din funcție.

Premierul demis prin moțiune de cenzură a precizat că Iohannis nu respectă Constituția, nici deciziile CCR, astfel că partidul pe care îl conduce ia în calcul suspendarea președintelui.

Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, în direct la un post național de televiziune, că PSD dorește să intre în Opoziție.

Totuși, a spus Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis nu este președinte al tuturor românilor, ”nu respectă Constituția României” și nu este exclus să se pună în discuție suspendarea acestuia din funcție.

„O să discut cu colegii mei. Luăm în calcul suspendarea președintelui, pentru că eu cer fiecărui cetățean să respecte Constituția și nu poate cel care trebuie să fie un exemplu pentru ceilalți să încalce legea fundamentală.

Citeste si...  Vezi ce truc a învățat Meghan de la Kate

Suntem deja într-o criză. Deja în România avem o criză din punct de vedere instituțional, avem o criză din punct de vedere al legilor și actelor normative pe care trebuie să le adoptăm, avem o criză din punct de vedere al stabilității și a încrederii pe care alte state trebuie să o aibă în România și avem un președinte care lasă aceste lucruri și pleacă în vizită.

Nu e rău că se duce în Japonia, o țară de apreciat, dar în această situație președintele trebuia să îi cheme pe toți la masă dialogului și să găsească o soluție pentru că este autorul acestei crize”, a spus Viorica Dăncilă.