Viorica Dăncilă l-a sunat pe președintele Klaus Iohannis ca să discute despre propunerile pentru ministerele de Interne și Externe, dar și pentru un post de vicepremier.

Viorica Dăncilă vrea să afle dacă Klaus Iohannis e sau nu de acord cu propunerile PSD.

O discuţie telefonică între cei doi a avut loc în urmă cu puţin timp.

Klaus Iohannis i-a spus că s-a uitat peste nominalizări şi că o va suna când va lua o decizie.

Propunerile au ajuns ieri la Cotroceni. Klaus Iohannis are la dispoziție zece zile să răspundă.

Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că Ramona Mănescu este propunerea pentru Externe, Nicolae Moga pentru Interne și Mihai Fifor pentru funcția de vicepremier pe Parteneriate Strategice.

„Am spus colegilor din CEx că avem două portofolii de vicepremier la care trebuie să facem nominalizări, cel pe Parteneriate Strategice că încă 6 ministere, le-am făcut o evaluarea. Am propus schimbare ministrului Carmen Dan cu senatorul Nicolae Moga, de la Constanța, am luat act de a schimba la MAE pe dl Teodor Meleșcanu cu Ramona Mănescu, am propus pe Mihai Fifor pentru funcția pe Parteneriate Strategice”, a anunțat Viorica Dăncilă.

Citeste si...  Dacian Cioloș sfătuit de Vasile Blaga când să pună alegerile parlamentare

Pentru vicepremier pe probleme economice interimatul se finalizează la jumătatea lunii august. „Vom avea o nouă discuție legată de acest portofoliu și bineînțeles de ministerele aflate în evaluare”, a mai completat Dăncilă.

Nicolae Moga, propunerea de la Interne, este senator de Constanța în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 și 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat și funcția de vicepreședinte al Senatului în Biroul Permanent, potrivit Mediafax.

Ramona Mănescu s-a alăturat ALDE în anul 2017. Anterior, aceasta a deținut funcția de ministru al Transporturilor, în guvernarea Ponta. Europarlamentar din anul 2007, Ramona Mănescu a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale.

Mihai Fifor a fost ministru al Apărării și după congresul din această vară este secretar general al PSD.