Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că nu avea nevoie de mandat pentru a se deplasa în Israel şi că declaraţiile preşedintelui cu privire la anumite „înţelegeri cu evreii” sunt revoltătoare şi îngrijorătoare.

„Sunt convinsă că s-a aflat pentru că atitudinea domnului preşedinte nu a pus într-o lumină proastă preşedintele sau premierul, aprecierile sunt la nivel naţional şi acest lucru nu trebuie să se întâmple. Am fost concentrată pe întâlnirile pe care le-am avut şi am privit vizita ca pe un lucru bun pentru România. Din păcate domnul preşedinte nu a înţeles acest lucru, nu a înţeles că am fost în Israel şi nu aveam nevoie de mandat, am fost în Israel pentru a avea anumite acorduri pe dezvoltare economică. Vizita şi întâlnirea cu premierul israelian a fost axată mai mult pe componenta economică . Am vorbit despre investiţii, spitale, medicină şi o şedinţă de guven comună în iulie a acestui an. Nu am fost pentru interese personale, aşa cum a lăsat să se înţeleagă domnul preşedinte”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la România Tv.

Întrebată cum comentează întrebările preşedintelui cu privire la anumite „înţelegeri cu evreii”, Dăncilă a afirmat: „Este îngrijorător şi revoltător. Întâlnirile au avut loc la nivel înalt şi ca să vii cu asemenea afirmaţii este total nepotrivit, ca să folosesc un cuvânt elegant”.

Citeste si...
Iohannis a convocat prima şedinţă a CSAT.

Legat de memorandumul adoptat în şedinţa de Guvern, privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, premierul spune că a procedat corect deoarece era nevoie de o platformă de discuţie în baza căreia să fie consultat şi preşedintele.

Klaus Iohannis a declarat, joi,că vizita în Israel a premierului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor s-a făcut în secret, menţionând că Viorica Dăncilă nu a avut mandat pentru întâlnire. Referitor la Liviu Dragnea, Iohannis a spus „cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii”.

„În ceea ce priveşte vizita preşedintele Camerei, mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo după ce a ajuns acolo. (…)Cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea cu evreii?! (…) Îmi imaginez că domnul Dragnea a vorbit în faţa oglinzii şi s-a consultat. Dar, sper ca după revenire, să aibă bunul simţ şi să explice românilor ce au făcut acolo.”, a pus Klaus Iohannis.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-a aflat şi joi într-o vizită oficială în Israel, la invitaţia premierului Benjamin Netanyahu, în aceeaşi perioadă aflându-se în vizită şi prim-ministrul Viorică Dăncilă.