Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, spune că vina pentru eșecul de la alegerile europarlamentare din 26 mai este a tuturor social democraților și că cea mai simplă abordare este aceea că un singur om, adică Liviu Dragnea, este vinovat.

„Cred că trebuie să ne asumăm că am greșit pentru că atunci când pierzi din electoratul din 2016, când de la 46% ajungi la jumătate, e clar că s-a greșit. Mesajele pe care le-ai dat nu sunt cele pe care le-a vrut electoratul. Că nu a fost comunicarea în sensul dorit de electorat. E clar că PSD s-a abătut de la drum. E nevoie de fiecare organizație în parte. Pe lângă analiza de la nivel național, s-a greșit în județe, poate campania făcută nu a fost cea care trebuia făcută important, e să învățăm și să mergem mai departe”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Citeste si...  Liviu Dragnea: Demisia e un act de bărbăție! Eu o apreciez foarte mult

Dancila spune că vina nu este doar a lui Liviu Dragnea pentru rezultatele de la alegeri.

„A fost un rezultat care ne-a uimit, pentru că guvernamental am făcut multe lucruri, poate am lăsat alte teme să ocupe spațiul public și am trecut în plan secund ce și-au dorit cetățenii. Poate nu am fost atât de des în teren să vorbim cu oamenii. E foarte ușor să dăm vina pe o persoană sau alta. Poate a greșit Dragnea dar noi unde am fost? De ce nu am spus ‘se merge pe un drum greșit’? Să facem o analiză, să vedem ce ce nu acționăm corespunzător. Am vorbit cu colegii e esențial să vedem unde am greșit. Nu ne ajută dacă dăm vina pe o persoană”, a mai spus Dăncilă.