Premierul Viorica Dăncilă îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de oportunism și lipsă de empatie, după ce șeful statului a susținut, duminică seara, o declarație de presă la Cotroceni în care la rândul său a acuzat guvernarea PSD-ALDE că poartă o vină morală pentru tragedia de la Caracal. „Domnul Iohannis a apărut târziu şi a vorbit degeaba”, spune Premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, duminică, majorităţii PSD-ALDE abrogarea modificărilor aduse în ultimii doi ani legilor justiţiei şi codurilor penale. El a arătat că statul a fost profund slăbit de guvernarea PSD din ultimii ani.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD, afirmă, într-un mesaj postat pe Facebook, că se aştepta ca declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis făcută duminică seara să indice nişte măsuri clare, să transmită „decenţă, asumare şi responsabilitate, respect pentru nenorocirea unor familii”, însă constată că nu a auzit decât un „discurs de campanie”, relatează Agerpres.

„M-am aşteptat în această seară la o declaraţie a domnului Iohannis prin care să ne transmită nişte măsuri clare. M-am aşteptat să ne convoace mâine (luni – n.r.) în CSAT, să urgentăm analiza şi deciziile care se impun. M-am aşteptat la o poziţie fermă în cazul STS. De ce Guvernul poate lua măsuri şi dumneavoastră nu puteţi, domnule preşedinte? M-am aşteptat la decenţă, la asumare şi la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii. Nu am auzit decât un discurs de campanie. O declaraţie marcată de oportunism, plină de sincope şi total lipsită de empatie”, spune premierul Dăncilă.

Citeste si...  Atacat de Traian Băsescu, Oreste lovește necruțător!

Ea menţionează că preşedintele Iohannis nu a înţeles gravitatea situaţiei şi că miza e mai mare decât „persoana dumnealui şi mandatul pe care şi-l doreşte cu atâta ardoare” şi adaugă că Guvernul „va continua să îşi facă treaba, să ia măsuri şi să implementeze deciziile” promise oamenilor.

„Domnul Iohannis a apărut târziu şi a vorbit degeaba. Nu a înţeles gravitatea situaţiei, nu a înţeles că suntem datori faţă de familiile tinerelor care şi-au pierdut viaţa şi a tuturor părinţilor din ţara asta care se gândesc că puteau fi copiii lor aceia. Nu a înţeles că miza e mai mare decât persoana dumnealui şi mandatul pe care şi-l doreşte cu atâta ardoare. Guvernul pe care îl conduc va continua să îşi facă treaba, să ia măsuri şi să implementeze deciziile pe care le-am promis oamenilor. Cu sau fără sprijinul domnului Iohannis, din partea căruia, din nefericire, e clar că nu putem aştepta prea multe”, conchide şefa Guvernului, în mesajul său.

Prim-ministrul transmisese anterior, în cursul zilei de duminică, un mesaj pentru şeful statului, cerându-i să convoace de urgenţă şedinţa CSAT pentru luni, nu marţi, şi să îşi asume o analiză la sânge în CSAT referitoare la STS, precum şi demiterea directorului STS.

https://www.facebook.com/v.dancila