Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la şedinţa de Guvern, că a hotărât să îi trimită o scrisoare președintelui Comisiei Europene pentru a cere explicații despre nota din 2012 ce conţine nume ale unor persoane cu probleme penale.

„În document erau solicitate date despre dosare aflate pe rol şi mai grav era că aveam şi nume despre care se cerea stadiul în care se află procesul şi paşii care trebuie urmaţi. Am solicitat ministerului Justiţiei o analiză a cererilor pe care le-a făcut Comisia Europeană către Ministerul Justiţiei, dacă între 2012 şi 2018 au mai fost astfel de solicitări. Am primit astăzi documente de la ministerul Justiţiei, care reconfirmă ce a apărut în spaţiul public, că astfel de practici au mai fost făcute”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Citeste si...
Un procuror DIICOT a fost REŢINUT pentru că a luat mită o OAIE

„Am hotărât ca astăzi să trimit o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, prin care cer detalii legate de aceste aspect care mi se pare total nepotrivite, în neconcordanţă cu ce presupune MCV. Este important să lămurim aceste lucruri şi să pornim de la o cooperare firească”, a afirmat Dăncilă.