În ședința CEx de marți, în discuțiile din interiorul partidului, liderii PSD au atins un subiect sensibil, în legătură cu care mai mulți contribuitori din campania pentru europarlamentare au mari nemulțumiri: cel al banilor pierduți pentru că PSD, sub conducerea Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor, nu a întreprins demersurile necesare pentru a recupera banii din campanie de la bugetul de stat. Conform unor surse, soluția sugerată de conducerea partidului a fost ca cei păgubiți să dea PSD în judecată.

Un scandal uriaș a izbucnit săptămâna trecută în PSD, în timp ce președintele partidului se află în SUA, după ce liderii social-democrați au aflat că au pierdut definitiv banii pe care i-au investit în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Autoritatea Electorală Permanentă, condusă, paradoxal, de un pesedist, a decis să nu deconteze sumele investite de PSD-iști în campanie, decizia fiind definitivă. Banii nu au fost decontați din cauza neregulilor înregistrate la depunerea actelor.

Citeste si...  Cum arată acum mașina care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Abandonată în București | VIDEO

Cea mai mare sumă de bani a fost donată pentru campania de la europarlamentare de Rovana Plumb, respectiv 800 000 de lei pe care actualul europarlamentar i-a împrumutat de la o anume Elena Loghin. Rovana Plumb a fost respinsă pentru postul de comisar european tocmai din cauza acestui împrumut.

Claudiu Manda a contribuit și el cu peste 400 000 de lei, fiind de asemenea unul dintre europarlamentarii care s-au arătat revoltați în discuțiile interne de lipsa de interes a partidului pentru a recupera banii de la AEP.

Și Dan Nica, noua propunere a premierului Dăncilă de comisar european a contribuit în campanie cu 165 000 de lei. În total, social democrații au pierdut în urma deciziei AEP de a nu returna banii din cauza neregulilor, peste 3 milioane de lei.