Premierul Viorica Dăncilă a declarat că, dacă se va ajunge la un blocaj guvernamental, va fi exclusiv vina președintelui Klaus Iohannis, care va trebui să dea explicații.

Dăncilă a anunțat sâmbătă, la finalul ședinței CExN, că dacă preşedintele nu numeşte interimari la ministerele care au aparţinut ALDE, Guvernul se va adresa Curţii Constituţionale.

Întrebată ce se va întâmpla într-o atare situație, căci criza politică s-ar putea prelungi câteva săptămâni și nu se vor mai putea ține nici măcar ședințele de Guvern, Viorica Dăncilă a răspuns: „Acest lucru va trebui să-l explice președintele, de ce blochează Guvernul, pentru că atunci ajungem la o blocare a activității guvernamentale. Să-l întrebați de ce vrea să blocheze Guvernul, de ce vrea ca oamenii să nu-și mai primească salariile, de ce vrea ca pensionarii să nu-și mai ia pensiile, de ce vrea să blocheze România efectiv”.

Citeste si...  ÎMPUȘCAT în MAȘINĂ. Incident GRAV în trafic lângă București. Doi FUGARI căutați de POLIȚIE

Totuși, Viorica Dăncilă consideră că, pentru moment, situația nu e gravă, ba chiar România o duce foarte bine: „Rezultatele se văd. Am văzut că acest guvern are a doua cea mai mare creștere economică din Europa, pe 1 septembrie creștem punctul de pensie și indemnizația minimă, ratingul țării e unul stabil. Nu contează dacă schimbi o persoană cu cealaltă, rezultatul contează” .