Premierul Viorica Dăncilă a declarat că, dacă se va ajunge la un blocaj guvernamental, va fi exclusiv vina președintelui Klaus Iohannis, care va trebui să dea explicații.

Dăncilă a anunțat sâmbătă, la finalul ședinței CExN, că dacă preşedintele nu numeşte interimari la ministerele care au aparţinut ALDE, Guvernul se va adresa Curţii Constituţionale.

Întrebată ce se va întâmpla într-o atare situație, căci criza politică s-ar putea prelungi câteva săptămâni și nu se vor mai putea ține nici măcar ședințele de Guvern, Viorica Dăncilă a răspuns: „Acest lucru va trebui să-l explice președintele, de ce blochează Guvernul, pentru că atunci ajungem la o blocare a activității guvernamentale. Să-l întrebați de ce vrea să blocheze Guvernul, de ce vrea ca oamenii să nu-și mai primească salariile, de ce vrea ca pensionarii să nu-și mai ia pensiile, de ce vrea să blocheze România efectiv”.

Citeste si...
Radu Mazăre se simte vânat de procurori

Totuși, Viorica Dăncilă consideră că, pentru moment, situația nu e gravă, ba chiar România o duce foarte bine: „Rezultatele se văd. Am văzut că acest guvern are a doua cea mai mare creștere economică din Europa, pe 1 septembrie creștem punctul de pensie și indemnizația minimă, ratingul țării e unul stabil. Nu contează dacă schimbi o persoană cu cealaltă, rezultatul contează” .