Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit astăzi cu pensionarii, la Constanța, după ce ieri a discutat despre viitorul guvernării cu liderii PSD. Dăncilă a fost întâmpinată cu proteste.

Oamenii au huiduit-o și au strigat: „Analfabeta”.

„Dacă atât îi duce mintea, atât fac”, a fost replica premierului.

Dăncilă a fost însă supărată pe protestatari.

„Am văzut când am intrat câteva persoane care au venit de la București și vin în toată țara ca să jignească, să strice un eveniment. Eu le spun că nu vor reuși. Ei vor veni cu mincuni, cu jigniri. Noi vom spune adevărul și vom veni cu proiecte. Importante nu sunt aceste manifestări, ci ce facem pentru oameni”, a spus Dăncilă.

„În presă scrie că Viorica Dăncilă a fost contestată, așteptată de protestatari. Sunt 7 sau 8, mereu aceeași. Normal că nu încalcă nimeni libertatea de exprimare, dar este vorba și de cei 7 ani de acasă. Eu nu am să jignesc niciodată, nici pe ei și nici pe altcineva, iar despre ei nu sunt convinsă că fac diferența. Azi crește punctul de pensie si pensia minimă, măsură așteptată de pensionari. Măcar pentru ei trebuiau să se abțină”, a mai spus premierul.

Citeste si...  Ministerul Dezvoltarii: Pentru o plată către PNDL trebuie 14 semnături

Deși numărul protestatarilor a fost mic, la fața locului au venit imediat mai mulți jandarmi.

Pe de altă parte, premierul a spus că sunt bani pentru creșterea pensiilor.

„Niciodată nu vom face majorări dacă știm că nu sunt bani. Cât de cinic poți să fii să spui că nu mai sunt bani de pensii? Ei sunt oameni care au învățat să conjunge doar a tăia”, a spus Dăncilă.