Guvernul Dăncilă a decis în şedinţa de vineri numirea lui Ion Mihai în funcţia de şef al Consulatului General al României de la Haifa în Israel, anunță agerpres.ro.

Consulatul de la Haifa a fost înfiinţat în martie 2017.
Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, pe 18 ianuarie, în timpul unei vizite de lucru în Israel, cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, printre temele discutate fiind situaţia internaţională actuală. Cei doi au vorbit şi despre organizarea, în prima parte a acestui an, a şedinţei comune a celor două guverne.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la Antena 3, că întâlnirea cu omologul israelian Benjamin Netanyahu nu a fost una secretă, pentru că dacă ar fi fost astfel atunci nu ar fi transmis comunicat de presă Guvernul referitor la întrevedere.

Citeste si...  Pe Elena Udrea banii nu o fac fericită, dar o... ajută

„Dacă era o întâlnire secretă nu postăm nici pe twitter, nu dădeam nici comunicat. Sunt convinsă că nu erau camere de luat vederi la domnul prim-ministru Netanyahu. Nu a fost o întâlnire secretă. Au fost fost foarte multe situaţiile în care prim-miniştrii au mers la o întâlnire cu un alt prim-ministru şi nu au anunţat înainte. În niciun caz nu putea să fie vorba de aşa ceva, pentru că au fost discuţii referitoare tot la România. Au fost discuţii la modul în care să abordăm relaţia între cele două guverne – cel român şi cel israelian”, a declarat Viorica Dăncilă, marţi,la Antena 3.