Premierul Viorica Dăncilă spune că prin refuzul de a aplica decizia CCR şi de a numi un ministru interimar la Educaţie, preşedintele Klaus Iohannis „periclitează o generaţie întreagă de tineri medici, care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat”. Un reproș asemănător făcuse premierul și joi seara, când a spus într-o emisiune televizată că bătaia din fața Parlamentului în urma căreia a murit o persoană a escaladat, iar forțele de ordine nu au intervenit la timp pentru că nu există un ministru la Interne.

„A mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei de către preşedintele României. Prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, Klaus Iohannis periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat fără un ordin de ministru.

Citeste si...  România, în pericol să rămână fără comisar european

Preşedintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici şi servicii medicale de calitate şi blochează cu bună ştiinţă accesul a mii de tineri absolvenţi la sistemul medical”, a scris Viorica Dăncilă, vineri, pe Facebook.

Premierul îşi încheie postarea întrebându-l pe preşedinte: „Domnule Klaus Iohannis, când puneţi în aplicare decizia Curţii Constituţionale?”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat vineri că examenul de rezidenţiat de anul acesta se amână pentru data de 8 decembrie. Examenul ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie.