Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, spune că un partid trebuie să îşi asume trecutul, să ducă mai departe lucrurile bune şi să învete din greşeli. „Cred că acest lucru trebuie să îl avem în vedere pentru a putea naşte un val de credibilitate la adresa noastră. Să revenim la discursul din 2016, la ceea ce am promis românilor atunci”, consideră ea.

Viorica Dăncilă a declarat, la România TV, că un partid trebuie să înveţe din greşeli şi să îşi asume trecutul.

Viorica Dăncilă: Eu cred că un partid trebuie să îşi asume trecutul, să ducă mai departe lucrurile bune şi să înveţe din greşelile care s-au făcut. Cred că acest lucru trebuie să îl avem în vedere pentru a putea naşte un val de credibilitate la adresa noastră. Să revenim la discursul din 2016, la ceea ce am promis românilor atunci”, a declarat premierul.

Dăncilă a spus şi ce a discutat în seara alegerilor europarlamentare cu Liviu Dragnea.

„Legat de discuţia cu domnul Dragnea, am avut o discuţie chiar în seara când s-au anunţat rezultatele alegerilor. Împreună cu mai mulţi miniştri am mers la sediul din Băneasa pentru a aştepta rezultatul alegerilor. Am fost acolo când s-au dat primele exitpolluri, cand am văzut că am obţinut un rezultat slab la al europarlamentare”, a declarat Dăncilă.

Premierul a afirmat că a discutat depsre guvernare şi a primit sfaturi de la Liviu Dragnea.

„Am discutat în acea seară, duminică seara, cu domnul Dragnea despre guvernare şi mi-a spus că indiferent ce se va întâmpla, să nu renunţăm la guvernare pentru că am promis românilor nişte lucruri şi trebuie să le îndeplinim. Noi nu putem să renunţăm pentru că această renunţare ar însemna o cedare a noastră, o cedare nu în faţa românilor, ci în faţa celor care efectiv nu ne vor la guvernare, în faţa acelora care nu vin cu soluţii, ci vin numai cu lucruri urâte şi acuze la adresa guvernului. Aceasta a fost discuţia. Nu am discutat depsre a doua zi, nu ne-am aşteptat la ceea ce s-a întmplat a doua zi. De aceea, pentru partid nu a fost o situaţie uşoară. Duminică seara rezultatele slabe de la europarlamentare şi a doua zi arestarea preşedintelui partidului. Cred că a fost momentul critic pentru PSD, un moment care ne-a afectat pe toţi. Atunci m-am gândit că e important să adun partidul. Este important în calitatea mea de prim ministru şi de preşedinte executiv să îi aduc pe toţi presedinţii de organizaţii din ţară, să luăm o hotărâre pe termen scurt, cum vom depăşi acest moment şi care sunt măsurile pe care să le luăm”, a declarat Dăncilă.

Citeste si...
Orban se întreabă de ce mai ia Dăncilă bani din fondul de rezervă, după ce a fost demisă

Preşedintele interimar al PSD a adăugat că liderii partidului au făcut scut în jurul formaţiunii lor politice.

„Nu aveam voie să lăsăm partidul în derivă. Nu am ezitat nici eu, nu au ezitat nici preşedinţii de organizaţii, nici senatorii şi deputaţii cu care ne-am întâlnit peste două zile. Este un impas, a fost un moment greu, dar acest partid are o mare calitate. La greu, partidul se uneşte. Atunci când trece prin moment dificile, toţi fac scut în jurul partidului şi acest lucru s-a întâmplat şi acum”, a declarat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a mai declarat că pentru toamna acestui an PSD îşi propune să câştige alegerile prezidenţiale, că va fi făcut un sondaj în partid pentru desemnarea candidatului şi „să nu uităm că şi domnul Klaus Iohannis a pornit de la 20 la sută”.

În ceea ce priveşte alegerile locale, PSD are acum 2.000 de primari şi îşi propune să îi menţină, după alegerile de anul viitor, însă pentru asta e nevoie de un scor bun la alegerile prezidenţiale.

Sursa: News.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.