Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, întrebată dacă va participa la consultările de la Cotroceni pe tema referendumului pe justiție, că personal nu crede că o discuție cu șeful statului ar aduce mare plus pentru ea, având în vedere atacurile lui Klaus Iohannis la adresa Guvernului.

Viorica Dăncilă eu nu pot să vorbesc în numele altor partide. Ceea ce pot să spun este că susțin ceea ce a spus președintele partidului, Liviu Dragnea. Dânsul nu va participa la această reuniune solicitată de domnul președinte Iohannis, dar va nominaliza o delegație. Vom vedea cine face parte din delegație.

Chestionată dacă ar fi dispusă să meargă la consultările de la Cotroceni, șeful Executivului a răspuns: „Sunt președintele executiv al PSD, dar așa cum am spus deciziile le luăm la partid. După toate atacurile, din punctul meu de vedere, din punct de vedere personal, după toate atacurile domnului președinte împotriva Guvernului, împotriva prim-ministrului, cred că, cu toate că sunt un om al consensului, al dialogului, cred că o discuție cu domnul președinte nu ar aduce un mare plus pentru mine”.

Citeste si...
Cum iti dai seama ca a facut sex cu alta. Detaliul fizic care iti arata ca tocmai te-a inselat

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu va merge la consultările de la Cotroceni pe tema Justiției pentru că nu-i place „personajul”, însă va partidul va trimmite o delegație.

De asemenea, ALDE a anunțat că nu va onora invitația la consultări lansată vineri de președintele Klaus Iohannis, motivând că șeful statului nu este interesat de consultări reale, ci de simularea lor.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită, săptămâna viitoare, la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema situației din justiție.

PSD și ALDE au fost invitate să participe vineri, la consultări de la ora 11.00, respectiv 12.00. Fiecare delegație poate fi formată din maximum 5 persoane, a precizat Administrația Prezidențială.