Viorica Dăncilă a afirmat marți, întrebată despre mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, că decizia aparține președintelui Klaus Iohannis și că trebuie să existe o decizie politică în acest sens, relatează Mediafax.

„Decizia aparține președintelui României. Părerea mea este că trebuie să existe o decizie politică. Eu am declarat în SUA, am spus punctul meu de vedere, dar am spus în deplin consens și conform Constituției”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD.

Premierul a reinterat faptul că în două rânduri a trimis propuneri pentru funcția de ambasador al României în Israel, însă nu a primit niciun răspuns din partea șefului statului.

„După data de 21 martie 2018 am trimis prima propunere către dl Iohannis privind numirea unui ambasador în Israel. Am trimis pentru mai multe țări. Cred că și Canada. Nu am primit un răspuns. Am trimis și a doua propunere. Nu am primit un răspuns. Poate nu e persoana potrivită, dar trebuie să avem un răspuns. Consider că trebuie să avem un acord din partea dlui președinte și pentru Israel, și pentru Bruxelles. Am făcut audierea doamnei Andreei Păstârnac, dar nu avem un răspuns”, a arătat Dăncilă.

Citeste si...  Tăriceanu: Îl voi învinge pe acest mic Băsescu cu nume nemţesc. Despre funcţia de premier, vorbim după alegeri

În luna martie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în timp se afla într-o vizită în SUA, că după finalizarea analizei „şi în deplin consens”, România îşi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Ulterior, şeful Executivului a revenit asupra declaraţiei, spunând că a fost doar o opinie personală și precizând că toate procedurile constituţionale trebuie îndeplinite în acest sens, numai că între timp, s-a declanșat deja un scandal diplomatic ce a depășit granițele României: regele Iordaniei și-a anulat vizita în România, iar Călin Popescu Tăriceanu nu a mai fost primit în Maroc.

cex psd viorica dancila mutarea ambasadei mutarea ambasadei ierusalim