Procurorii cer arestarea sa, acuzat fiind de abuz în serviciu

dan-radu-rusanu-1

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA. Ruşanu este acuzat de abuz în serviciu. Şeful ASF este acuzat de favorizarea unor infractori şi de influenţarea declaraţiilor. Acesta va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară s-a prezentat, la finalul săptămânii trecute, la DNA, fiind citat în dosarul „Carpatica”, în care sunt urmăriţi penal omul de afaceri Ilie Carabulea, Laura Chiţoiu, Marian Mârzac şi Radu Mustăţea.

În dosarul „Carpatica”, omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează grupul Carpatica, şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai – decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF faţă de societatea de asigurări.

În aceeaşi cauză, Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru de Finanţe Daniel Chiţoiu, este urmărită penal din 28 ianuarie, pentru abuz contra intereselor publice, în calitate de director al Direcţiei Avizări din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF).

Săptămâna trecută, Laura Chiţoiu s-a autosuspendat din funcţia de director al Direcţiei Avizări din cadrul ASF. Aceasta s-a prezentat, în 14 februarie, la DNA, procurorii aducându-i la cunoştinţă calitatea de suspect în dosarul „Carpatica”, încadrare schimbată din cea de învinuit, în baza prevederilor din noile coduri penale.

 

 

 

Citeste si...  Jojo e curtata si nu prea, dupa divort