Dan Barna Preşedintele USR Sansele lui Iohannis la alt mandat sunt mici  a declarat marţi că Uniunea Salvaţi România va decide, după alegerile europarlamentare, cine va fi candidatul formaţiunii pentru prezidenţialele din acest an.

„Obiectivul zero pentru USR sunt europarlamentarele, unde vom avea un rezultat foarte bun. După europarlamentare, vom lua decizia privind candidatul USR la prezidenţiale. USR va avea candidat la alegerile prezidenţiale şi decizia o vom lua după europarlamentare”, a afirmat Barna, într-o conferinţă de presă.

Dan Barna : Sansele lui Iohannis la alt mandat sunt mici

Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat încă din luna iunie a anului trecut candidatura pentru un nou mandat la Cotroceni.

Despre înscrierea în cursa pentru prezidențiale, Dacian Cioloş a afirmat, în luna octombrie a anului precedent, că nu exclude posibilitatea să se înscrie în cursă, însă a dat de înţeles că încă nu a luat o hotărâre. Acesta a adăugat că nu şi-ar dori, printr-o astfel de decizie, să fragmenteze şi mai mult Opoziţia.

Citeste si...
Toţi bărbaţii vor lua cu asalt cafeneau asta. "O cafea şi un oral vă rog"

Referitor la același subiect, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că trebuie analizat dacă o candidatură comună PSD + ALDE la prezidențiale nu ar fi mai oportună decât doua candidaturi din partea formațiunilor, dar susține că un anunț va fi făcut după o consultare în partide.

În schimb, Liviu Dragnea a afirmat, la final de an, întrebat despre o candidatură la alegerile prezidenţiale, că nu respinge nicio variantă, „nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva”. Preşedintele PSD a precizat că trebui să fie în coaliţie o concluzie, într-un timp rezonabil, că trebuie să fie candidat unic