Fostul premioer, Dacian Cioloș crede că obiectivul PSD și ALDE nu ar fi bunăstarea românilor. El crede că cei din coaliția guvernamentală au drept miză ieșirea de sub efectele legii penale.

Astfel, Dacian Cioloș le cere lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu să nu ducă ”România înapoi în anii ’90”. El vrea ca România să fie o țară normală, ”a domniei legii, nu a bunului plac, nu a loviturilor de forță sau aranjamentelor oculte.”, e mesajul lui Dacian Cioloș.

”Prin felul în care a fost făcut azi, demersul grațierii/amnistiei, în orice formă sau moment va fi el promovat, creează suspiciunea că obiectivul central al guvernării PSD-ALDE este altul :
Nu bunăstarea românilor, așa cum au clamat înainte și după alegeri,

Nu interesul public, cetățenii sau mediul economic,

Citeste si...  Anunț șocant! ISIS va zgudui Europa. Vezi cine spune asta

Nu interesul României într-un context geostrategic foarte dificil.

Principalul obiectiv a fost și rămâne acela de a se face scăpaţi de efectele legii penale.

Nimic altceva nu contează, niciun sacrificiu nu e prea mare: cetățenii care respectă legea, ţara, credibilitatea ei, statutul european al României. Toate pot fi sacrificate peste noapte pentru ca o mână de indivizi să scape de lege.

Simplu și cinic.
Reglementările introduse pe furiș nu arată decât dispreț față de cetățeni. Maniera duplicitară în care este folosită problema supra-aglomerării penitenciarelor, ca pretext pentru a discredita politicile anticorupție în România, este inacceptabilă.

Domnule Dragnea, domnule Grindeanu, nu duceți România înapoi în anii ’90. O Românie normală este România domniei legii, nu a bunului plac, nu a loviturilor de forță sau aranjamentelor oculte.” a spus Dacian Cioloș.