Dacian Cioloș, liderul PLUS i-a răspuns lui Liviu Dragnea pe tema colaborării cu serviciile secrete în direct la Digi24. Dragnea a spus, în week-end, că în spațiul public circulă informația că liderul PLUS ar fi agent al serviciilor secrete din Franța. Șeful PSD i-a cerut lui Cioloș să lămurească aceste zvonuri.

„Astea sunt doar niște gogoși pe care o dată la doi-trei ani PSD-ul le scoate și defilează cu ele”, a declarat Dacian Cioloș, care a spus că liderul PSD este cel care ar trebui să dea explicații în legătură cu o colaborare strânsă cu serviciile, el și anumite personaje care de-a lungul timpului au avut funcții de conducere în PSD.

„Liviule, nu ține. Nu ține cu poveștile astea cu care te plimbi prin presă de câțiva ani de zile. Povestea asta cu servicii e tot scoasă de la naftalină o dată la 2-3 ani. Prima dată a fost scoasă când eram candidat pentru poziția de comisar european, iar unii din PSD voiau această poziție pentru Adrian Severin și atunci au început să plimbe pe holurile Parlamentului European, povestea asta cu servicii de informații. Și nu a ținut, Parlamentul European m-a votat. Mai încolo când am devenit premier, după ce nu a mai convenit domnului Dragnea ce am făcut noi la guvernare pentru că îi încurcam socotelile, a reînceput povestea cu străinii dar de data asta s-a dus pe un alt brand, s-a dus pe partea cu Soros și acuma reia povestea cu securitatea, naționalismul, ba servicii de informații străine. Dar eu îl întreb pe domnul Dragnea: unde sunt cei care au lucrat în Securitate și care au rămas în PSD, mulți dintre ei chiar la vârful partidului și unde sunt fotografiile alea cu diferiți șefi din serviciile de informații, cu care domnul Dragnea a lucrat? Că ne facem un calcul cine a fost la guvernare din 1990 încoace și 70% din timp a fost PSD-ul, într-o culoare sau alta. Deci Liviule nu ține cu poveștile astea și mai bine ar fi să începeți voi să explicați unde e bunăstarea aia pe care o promiteați în 2016 cu carioca pe tablă”, a declarat Dacian Cioloș.

Citeste si...  Sfatul lui Dragnea pentru Toader cu o zi înainte de decizia în cazul Kovesi

Liderul PLUS a mai declarat că a cerut tuturor membrilor din partid să dea declarații pe proprie răspundere că nu au colaborat cu Securitatea și că cei care au facut-o nu au ce căuta în formațiunea pe care o conduce.