Viitorul Guvernului condus de Dacian Cioloş este incert şi asta pentru că totul se poate decide joi la o întâlnire de ultimă oră între liderii PSD, UNPR şi ALDE.

„Când vorbim de moţiunea de cenzură şi guvernul pică, ajungem la anticipate. Sunt sau nu ele oportune? O să vorbim, să hotărâm dacă e bine sau nu să ajungem la anicipate. Cel mai devreme se pot organiza anticipate. Vom discuta joi şi după o concluzie, vorbim. Ideea de a depune moţiune de cenzură o am în suflet. Pe baza realităţilor, vom discuta joi.”, a spus şeful PSD, Liviu Dragnea.

„Colegii mei au spus şi azi că în acel proiect de lege Guvernul a pus foarte multe năzbâtii. Sunt proiecte de ordonanţă sau titluri de ordonanţe de urgenţă care nu au ce să caute acolo, inclusiv legi organice. Le-am cerut de acum câteva zile să se uite cu atenţie şi să vedem care sunt ordonanţele pe care noi, ca PSD, şi sper şi aliaţii noştri o să le permitem să le adopte în această vară. Decizia în CExN a fost ca, colegii mei din comisii, din Senat şi din Camera Deputaţilor, să continue analiza acestui proiect de lege şi când va veni la vot, mi se pare că marţi vine în Senat, punctul nostru de vedere să fie foarte ferm şi să dăm un vot eliminând din acel proiect de lege ordonanţele pe care noi nu credem că Guvernul trebuie să aibă abilitatea să le emită”, a afirmat Dragnea, la finalul CExN al PSD.
Întrebat despre ce propuneri de ordonanţă pe care Guvernul intenţionează să le emită şi PSD nu le agreează este vorba, el a afirmat: „O să vă spună colegii mei când termină analiza”. Liviu Dragnea se gândeşte la moţiune de cenzură, dar nu e sigur că PSD va mai avea majoritate după ce parlamentarii vor pleca în administraţia locală. „Sunt 14 deputaţi şi 2-3 senatori care vor pleca. E posibil să nu pierdem majoritatea în Parlament.”, a încheiat Dragnea.

Citeste si...  Dăncilă face declaratii bombastice si goale: Tinerii sunt viitorul