Dacian Cioloş s-a pus serios pe schimbări, dar de miniştri. Astfel, după ce ministrul Muncii, ministrul Fondurilor Europene şi ministrul Culturii şi-au dat demisia şi au fost înlocuiţi, acum Dacian Cioloş ar mai putea schimba încă un ministru. În ultima vreme s-a vorbit tot mai mult de înlocuirea lui Achim Irimescu de la Ministerul Agriculturii.

Achim Irimescu a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii în perioada 2012-2014, la propunerea lui Daniel Constantin. Înainte de a prelua postul de ministru a ocupat o funcție de ministru-consilier în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles, șef secție agricultură, reprezentant al României în Comitetul Special Agricol.

Citeste si...  PREOTUL FILOTHEU: NU TOTI MORTII POT FI POMENITI LA LITURGHIE!

Achim Irimescu nu a făcut mare lucru în această funcţie, în schimb a ţinut prima pagină a ziarelor după declaraţiile făcute în cazul producătorului de lactate Brădet, iar apoi după ec a declarat că, în ultimii 5 ani, din România au ieşit „cu camionul” 35 de miliarde de euro.

Dacian Cioloş se gândeşte să-l înlocuiască pe Achim Irimescu şi să-l numească pe Sorin Chelmu, actualul secretar general al Guvernului, care a mai deţinut funcţiile de secretar general în Ministerul Agriculturii şi la Departamentul pentru IMM în Guvernul Ponta IV.