Dacian Cioloş s-a pus serios pe schimbări, dar de miniştri. Astfel, după ce ministrul Muncii, ministrul Fondurilor Europene şi ministrul Culturii şi-au dat demisia şi au fost înlocuiţi, acum Dacian Cioloş ar mai putea schimba încă un ministru. În ultima vreme s-a vorbit tot mai mult de înlocuirea lui Achim Irimescu de la Ministerul Agriculturii.

Achim Irimescu a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii în perioada 2012-2014, la propunerea lui Daniel Constantin. Înainte de a prelua postul de ministru a ocupat o funcție de ministru-consilier în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles, șef secție agricultură, reprezentant al României în Comitetul Special Agricol.

Citeste si...  Gabriela Firea îi invită pe bucureșteni pe Calea Victoriei. Cea mai importantă stradă din Capitală devine pietonală

Achim Irimescu nu a făcut mare lucru în această funcţie, în schimb a ţinut prima pagină a ziarelor după declaraţiile făcute în cazul producătorului de lactate Brădet, iar apoi după ec a declarat că, în ultimii 5 ani, din România au ieşit „cu camionul” 35 de miliarde de euro.

Dacian Cioloş se gândeşte să-l înlocuiască pe Achim Irimescu şi să-l numească pe Sorin Chelmu, actualul secretar general al Guvernului, care a mai deţinut funcţiile de secretar general în Ministerul Agriculturii şi la Departamentul pentru IMM în Guvernul Ponta IV.