Dacian Ciolos a fost si el informat cu privire la problemele aparute peste noapte la ISU, repectiv faptul ca acestia stiau de situatia clubului Colectiv si nu au luat nicio masura. Prin urmare, premierul a cerut demisia conducerii ISU chiar in sedinta de govern si l-a rugat pe ministrul MAI, Petre Toba sa-I confirme acest lucru, dar sa se si asigure ca cei ce vor fi demise din funcie nu vor mai ramane in sistem.dacian-ciolos

“Vă rog să confirmați că cei de la conducerea ISU București au fost demiși și că nu mai au ce căuta în conducerea ISU sau în ISU ca atare pentru că e păcat ca din cauza unor astfel de comportamente săpăm la credibilitatea unei instituții care se află în prima linie a serviciului public. Am înțeles că a fost suspendată conducerea, vreau să mă asigur că este demisă și că niciodată cei care au fost la conducerea ISU București nu se mai pot întoarce. Știu că sunt niște reguli la militari, dar vreau să mă asigur că cei care au fost la conducerea ISU nu mai au ce căuta în sistem”, i-a transmis Cioloș ministrului Tobă, la începutul ședinței săptămânale de guvern.

Citeste si...
Tăriceanu a devenit prea bun pentru Oprea. A refuzat să meargă la consultări în același timp cu UNPR.

Mai mult, Premierul Ciolos a spus că la ISU București sunt „probleme structurale și nu doar o situație punctuală” solicitandu-I ministrului și secretarului de stat în MAI Raed Arafat să prezinte cit mai repede un plan de restructurare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Sunt deficiențe care vor trebui corectate și mă bucur că în programul de guvernare, fără să avem toate aceste elemente pe care le avem acum, am introdus și obiectivul de a reforma ISU. (…) O să vă rog să transmiteți domnului Arafat că aștept de la dânsul, în perioada imediat următoare, un plan de reformă și de restructurare a ISU, mai ales pe partea de prevenire, unde înțeleg că sunt sincope”, a precizat Cioloș.