Îi verifici pagina de Facebook din 5 în 5 minute şi analizezi fiecare femeie care-i comentează la postări? Da, ai o problemă şi trebuie să te opreşti!
Fiecare femeie reacţionează diferit după o despărţire. Fiecare îşi trăieşte diferit suferinţa, însă există şi situaţii în care totul se transformă într-o obsesie, care te stoarce de energie şi te ţine în permanenţă ancorată în trecut.

Acest lucru nu este deloc sănătos, după cum bine ştii, însă nici tehnologia nu te ajută foarte mult, deoarece poţi să urmăreşti online aproape orice pas pe care-l face fostul tău iubit, asta dacă el este genul care-şi postează toată viaţa în mediul virtual.

Pentru ca procesul de vindecare să aibă loc şi să vă vedeţi fiecare de viaţa lui este de preferat să tai orice formă de comunicare, cel puţin pentru o bună perioadă de timp până când ţi se vindecă puţin „rănile”.

Însă, există situaţii în care nu te poţi desprinde de fosta relaţie şi faci lucruri necugetate care te ţin mereu pe loc, incapabilă de a pune punct definitiv şi a-ţi relua viaţa. Iată care sunt semnele îngrijorătoare că fostul tău iubitul este o obsesie pentru tine:

1. Îi verifici pagina de Facebook de foarte multe ori pe zi?
Este în regulă atunci când te uiţi pe pagina fostului iubit de două ori pe an, deoarece atunci eşti mânată de curiozitate pură pentru omul care ţi-a fost alături cândva. Însă, atunci când continui să-i verifici pagina de mai multe ori pe zi este deja o problemă şi nu îţi face deloc bine. Doar tu poţi să iei singură decizia cea mai bună pentru tine, doar trebuie să ai curaj!

2. Analizezi toate comentariile pe care le primeşte de la femei?
Devii geloasă atunci când o tipă din cercul său de prieteni de pe Facebook îl laudă sau „se bagă” în seamă cu el, comentându-i la mai multe poze/postări. Ai tendinţa de a o analiza până la cel mai mic amănunt şi să monitorizezi toate mişcările pe care le face pe contul fostului iubit? Ei bine, ştii şi tu că acest lucru nu este deloc bun pentru starea ta psihică, dar totuşi continui să o faci. Nu ar fi mai bine pentru tine să-l scoţi din lista de prieteni şi să nu mai vezi acele comentarii care-ţi tulbură toate clipele de linişte? Tu decizi!

Citeste si...  Declaratii socante din partea Madonnei: "Va primi de la mine un sex oral"

3. Ai impresia că toate postările lui au legătură cu tine?
Dacă pune o melodie de dragoste cu mesaj romantic, imediat te gândeşti că îi este dor de tine şi că ţi-a dedicat piesa respectivă? Dacă da, atunci nu este deloc bine să vezi aceste lucruri, deoarece îţi alimentezi şi mai mult neliniştea. Dar ştii că la fel de bine poate să fie pentru altcineva special din viaţa lui sau pur şi simplu i-a plăcut piesa respectivă şi a simţit că vrea să o distribuie pe Facebook-ul său.

4. Ţi-ai făcut un cont fals pe Facebook dacă te-a şters de la prieteni?
Ai ajuns destul de departe cu obsesia ta pentru el, nu crezi? Faptul că te-a şters din lista lui de prieteni şi că aţi luat decizia de a vă despărţi trebuie să te ajute să conştientizezi că e necesar să-ţi vezi de viaţa ta fără el. Nu îţi va fi deloc mai bine dacă faci un cont fals şi ajungi din nou în lista lui de prieteni pentru a-i urmări orice mişcare.

5. Îl suni cu număr ascuns?
Cred că ştii că acest lucru este extrem de copilăros şi nu are nicio finalitate. Tu nu îndrăzneşti să-i vorbeşti, el nu ştie cine eşti şi nu vei ajunge decât să-l enervezi dacă continui cu acest obicei. Dacă vrei să-i vorbeşti ai curaj şi sună-l fără număr ascuns pentru a purta o conversaţie normală.