Curtea Constituţională a respins sesizarea cu privire la legea antifumat. Legea respectă Constituţia şi, astfel, va fi trimisă la promulgare. De la mijlocul lunii martie, fumatul în spaţiile publice închise va fi interzis. Legea nu are efect asupra fumatului în propriile locuinţe.

„Nu au adus niciun argument pentru admiterea sesizării. Nu au adus niciun text din Constituţie care să spună că legea asta ar fi neconstituţională, că încalcă acel text constituţional. Argumentele care s-au invocat nu sunt de natură a justifica admiterea”, a declarat Augustin Zegrean, Președintele Curții Constituționale, la ieşirea din sala de şedinţe… cu o ţigară în mână.

Întrebat dacă legea interzice fumatul acasă, domeniu în care s-a spus că actul normativ e vag, Zegrean a declarat: „Nu este deloc vagă. Este vagă pentru cine vrea să nu înţeleagă. Nicăieri în lege nu spune că la tine acasă nu ai voie să fumezi, deşi sunt ţări în lumea asta în care şi acasă este intezis fumatul. Nu exageraţi. Este destul de exagerată legea şi aşa, nu exageraţi şi voi.”

Citeste si...
Vezi ce amenzi rutiere uriașe intră în vigoare de astazi