Recent, un  grup de cercetatori, studiind lantul de proteine din drojdia de bere a aflat răspunsul la întrebarea: de ce ne îngrășăm daca avem obiceiul de a consuma des acest produs?

dieta-bere

Specialiștii au constatat că dacă lanțul celor 92 de proteine identificate în drojdia de bere se rupe, dacă una dintre proteine lipsește, atunci… drojdia de bere ne îngrașă, adică începe să producă grăsimi, pentru a acoperi spațiul lăsat liber de proteina lipsă. Informația asta, cuplata cu aceea că există o cură de slăbire bazată pe consumul de bere, ne-a făcut să ne punem la rându-ne o serie de întrebări: când provoacă berea îngrășarea si când și de ce ne ajută să slăbim? Cei mai mulți dintre noi știm că berea este bogată în calorii, îngrasă și trebuie evitată în orice regim de slăbit. Mai puțin în… cura de slăbire cu bere. Studii recente au demonstrat că te poate ajuta să slăbești, dacă respecți întocmai planul de dietă și regulile lui.

Citeste si...  Au băut 2.000 de litri de bere pe zi. Fanii nord-irlandezi au făcut o adevă rată orgie bahică în Centrul Vechi al Bucureştiului

Zaharurile prezente în bere și unii produși de fermentație pot obliga organismul să reacționeze mult mai prompt atunci când există un surplus caloric din alimentele consumate, aceasta fiind și „pârghia” pe care a folosit-o cel care a inventat această inedită dietă. Planul de dietă se bazează pe faptul că organismul nostru are un ceas intern care dictează diferite ritmuri biologice, așa cum sunt, de pildă, creșterea și scăderea concentrației de glucoză, din sânge la anumite ore. Cine poate controla acest ritm, poate avea succes cu orice cură de slăbire. Și asta pentru că anumite principii alimentare pot modifica într-un sens sau altul metabolismul, dacă organismul se află într-o anumită perioadă a ciclului biologic al glicemiei sau al secrețiilor glandulare.