Cupa Davis, România-Israel 2-0: Adrian Ungur şi Marius Copil au adus primele puncte, sâmbătă fiind programat jocul de dublu. 

marius_copil_4_80186200

Echipa României conduce Israelul cu 2-0 după prima zi a întâlnirii de Cupa Davis, grație punctului adus de tenismanul Marius Copil, care l-a învins pe Dudi Sela cu 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4, 6-2, vineri seara, în Sala Transilvania din Sibiu, în primul tur al competiției, Grupa I valorică a zonei Europa-Africa.

CUPA DAVIS. Adrian Ungur, locul 159 ATP, l-a învins pe Bar Tzuf Botzer, locul 893 ATP, în primul meci dintre cele două ţări. Ungur a avut nevoie de două ore pentru a învinge în minimum de seturi, scor 7-5, 6-3, 6-0, şi pentru a aduce primul punct pentru România.

„A fost un meci dificil, un meci greu. Nu îl cunoşteam prea bine pe adversar, dar mă bucur că am cîştigat şi am adus primul punct”, a spus Ungur la TVR.

A urmat victoria lui Marius Copil, contra lui Dudi Sela, scor 6-7, 7-6, 6-4, 6-2. A fost un meci dificil în primele două seturi, dar jucătorul nostru, în vîrstă de 24 de ani, s-a concentrat mai mult şi, pe fondul unui prim serviciu excelent, a închis meciul.

Echipa care va câştiga întâlnirea va accede în turul al doilea din Grupa I, Zona Europa-Africa, iar echipa care va pierde va merge la barajul turului 1 al Grupei I, adversară fiind una dintre reprezentativele Sloveniei sau Slovaciei.

Sâmbătă, de la ora 15:00, este programat jocul de dublu, dintre perechile Florin Mergea/Horia Tecău și Jonathan Erlich/Edan Leshem.

Duminică, de la ora 13:00, se vor juca ultimele două partide de simplu, dintre Adrian Ungur – Dudi Sela și Marius Copil – Bar Tzuf Botzer.

România și Israel s-au mai întâlnit de trei ori în Cupa Davis, iar tricolorii au învins de fiecare dată. Cu 4-1 în 1962 și cu 5-0 în 1969 la București, respectiv cu 5-0, în 1971, la Tel Aviv.

Citeste si...  Kristen Bell şi Jenna Dewan Tatum s-au lăsat... dezbrăcate!