Nașterea unui copil schimbă viața părinților, a fraților și chiar a animalului de companie. Iată câteva sfaturi despre cum să vă pregătiți pentru sosirea bebelușului.

Pregătirea pentru sosirea bebelușului presupune mult mai mult decât simpla cumpărare a unui pătuț sau unei mese de schimbat bebelușul. Părinții, frații și chiar animalul de companie trebuie să se pregătească emoțional pentru ceea ce va urma.

Nașterea unui nou membru al familiei este un moment de fericire absolută. Cu toate acestea, acea mică ființă va veni în viața voastră pentru a modifica tot ce știați. Așadar, nu ratați sfaturile următoare.

Sfaturi pentru pregătirea sosirii bebelușului

Vom vorbi despre acele lucruri pe care trebuie să le faceți și să le cumpărați înainte ca copilul voastru să se nască.

Ce ar trebui să faceți și să cumpărați înainte de naștere?

Știm că aveți o mie de lucruri în minte. Sarcina este un moment pentru introspecție, fericire și nervi. Cu siguranță, uneori, simțiți că nu reușiți să faceți tot ce vreți și asta vă stresează. Respirați adânc și relaxați-vă. Nimic nu este mai important decât voi și copilul vostru.

Iată o mică listă de sarcini care vă pot ajuta să luați decizii și să acordați prioritate la ceea ce ar trebui să faceți și să cumpărați.

Unde va dormi copilul?

Primul lucru pe care trebuie să vă întrebați este locul unde va dormi copilul vostru. Răspunsul la această întrebare este punctul de plecare pentru a ști ce să faceți și să cumpărați. Iată opțiunile:

  • Dormiți cu bebelușul în aceeași cameră: dacă aceasta este decizia voastră, înainte de a începe decorarea camerei copilului, ar trebui să vă gândiți dacă pătuțul se potrivește în camera voastră și unde și cum îl veți așeza.
  • Dormiți cu bebelușul alături de voi: atunci când optați să dormiți cu bebelușul alături de voi, trebuie să vă asigurați că va dormi în siguranță. Se recomandă utilizarea unui pătuț atașabil la patul vostru.

– Bebelușul doarme în camera lui: în acest caz, ar trebui să aveți camera complet pregătită pentru sosirea micuțului vostru.

Achiziții esențiale pentru cel mic

Nu este nimic mai tentant decât să faceți cumpărături pentru bebelușul vostru. Cu toate acestea, acest lucru poate duce la cumpărarea de lucruri inutile la început. Vă sfătuim să pregătiți o listă de elemente esențiale și să vă abțineți să cumpărați mai multe. Desigur, vă puteți răsfăța, dar achizițiile fundamentale includ.

Citeste si...
Cele mai bune poziţii de sex pentru o vară incendiară

-Coșul sau pătuțul, dacă intenționați să îl folosiți. Puteți să folosiți pătuțul chiar din prima zi;

– Pătuțul, fie atașabil la patul vostru, fie normal;

– Masa de schimb;

– Lenjeria de pat;

– Un sac de dormit (sau două).

–  Băliuță;

-Prosoape (cel puțin două).

Cărucior pentru bebeluși sau port bebe?

Un alt mare dubiu al părinților, care trebuie rezolvat cât mai curând, este cel legat de căruciorul pentru bebeluș. Trebuie să aveți în vedere faptul că acesta trebuie comandat din timp.

În acest caz este important să decideți cum intenționați să vă plimbați copilul. O combinație între port bebe și cărucior poate fi interesantă, deoarece vă permite mai mult spațiu de manevră.

De asemenea, deși, pentru moment, sunt necesare mai multe dovezi științifice în acest sens, sunt destul de puține persoane care subliniază că port bebe-ul oferă beneficii importante, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

Haine pentru bebeluși

Alegerea hainelor pentru sosirea bebelușului, reprezintă o mare durere de cap, deoarece trebuie să decideți câte haine trebuie să cumpărați. Ideal este să nu exagerați cu achiziționarea multor haine de dimensiuni mici din două motive:

-Bebelușii cresc foarte repede, își schimbă dimensiunea în câteva săptămâni.

-Există persoane care dau cadou hainele care nu le mai vin bebelușilor lor.

Ce să faceți? Cel mai practic mod de a gestiona situația este să vorbiți cu acele persoane care credeți că vă pot oferi haine de la bebelușii lor. Încercați să aflați tot de la ele cam de ce va avea nevoie copilul vostru. De exemplu, câte body-uri, perechi de șosete, tricouri și pantaloni, pijamale, pulovere, căciulițe etc.

Când faceți lista cu lucrurile de care are nevoie bebelușul vostru nu uitați de scutece. De asemenea, notați-vă undeva că trebuie să vă uitați și la antemergatoare când începeți cumpărăturile. Un antemergător vă poate fi de folos la timpul potrivit.

După cum puteți vedea, pregătirea pentru sosirea bebelușului este esențială. Trebuie să fiți conștienți de faptul că schimbările vor fi fundamentale și că nu veți putea controla totul. În ciuda fricii pe care nașterea copilului vostru o poate genera, nu există nimic mai frumos pe lume.