Michael de Romania seara de vineri a fost cea mai frumoasă, mai grandioasă, mai plină de emoţie din tot ce a trăit până acum. A fost o seară definitorie, care îi va schimba de acum cursul vieţii. Tânărul din Constanţa a câştigat trofeul „Vocea României” (PRO TV) şi premiul de 100.000 de euro. Ieri, după o noapte nedormită, obosit, dar extrem de fericit, ne-a acordat un inteviu în care ne-a dezvăluit planurile lui de viitor.

Reporter Cum te-ai simţit aseara, când numele tău a fost strigat pe scenă şi ai fost desemnat câştigător?

Bogdan Ioan:Michael de Romania Pentru câteva secunde nici nu mi-a venit să cred, am rămas aşa, termurând, până a venit Smiley şi m-a luat în braţe. Abia pe la 5 dimineaţa am reuşit să adorm, după toată adrenalina. Acum sunt obosit, dar cel mai fericit.

 

Vocea României a fost cea mai frumoasă experienţă a vieţii mele, dar şi epuizantă, e o presiune fantastică a concursului. Abia vineri seara, când am ajuns acasă, mi-am dat seama că s-a terminat şi pe de-o parte mi-a părut rău, pe de altă parte m-am bucurat că s-a terminat cu bine şi pot să mă odihnesc.

Te aşteptai sau sperai să câştigi?

În prima etapă, a audiţiilor pe nevăzute, tot ce am sperat a fost să întorc măcar un scaun. Apoi am văzut reacţiile (n.r. prima lui prestaţie are aproape 9,5 milioane de vizualizări pe YouTube), am văzut de la o etapă la alta că sunt apreciat. Nu m-am gândit să ajung până aici, în timpul concursului mă concentram pe următorul moment, apoi pe următorul, ca să iasă cât mai bine. Până în ultimul moment nu ştiam ce se va întâmpla, pentru că şi celelalte voci au fost foarte bune. Cred că oricine putea câştiga „Vocea României”.

Reacţiile au fost controversate, au fost voci care au zis că eşti doar un imitator al lui Michael Jackson şi că nu tu ai fost cel mai bun. Te-au afectat?

La început citeam acele comentarii şi mă afectau, eram dezamăgit. Mi se pare corect ca cine nu mă place să nu mă voteze, fără să mă jignească. În definitiv, eu m-am înscris la un concurs, nu am făcut rău nimănui. Apoi nu am mai citit. M-am concentrat pe mesajele pozitive pe care le-am primit, au fost oamenii necunoscuţi care mi-au scris inclusiv din străinătate. Aseară am primit peste 100 de mesaje pe Whatsapp şi sute pe Facebook, iar urmăritori pe Instagram au crescut cu câteva mii peste noapte. Am văzut că am public care mă apreciază, ceea ce e incredibil.

Ce vei face cu premiul de 100.000 de euro?

Vreau să-mi cumpăr un apartament în Bucureşti şi să mă mut aici, pentru că aici se întâmplă toate (n.r. în prezent locuieşte la Constanţa, unde e angajat la un cabinet de arhitectură). Restul banilor îi voi investi în cariera mea muzicală. Eu nu am studii în muzică şi vreau să mă pregătesc, să iau lecţii de canto, dans, coregrafie, să fiu un artist complet şi să-mi fac o carieră în muzică. Trebuie să investesc în pregătirea mea dacă vreau să realizez ceva în domeniu acesta. Plus că aş vrea să ies şi cu propriile piese, însă nu mă grăbesc, pentru că lumea are aşteptări mari şi nu vreau să dezamăgesc, să scot o piesă doar aşa. Voi studia în particular. Abia aştept să mă apuc de treabă, să arăt că pot fi şi mai bun.

Vei renunţa la arhitectură pentru muzică?

Am făcut 6 ani de facultate, am terminat Arhitectura la începutul acestui an şi îmi place. Dar muzica e cea mai mare pasiune a mea, ea mă ţine în viaţă, e singurul lucru pe care l-aş face non-stop fără să obosesc. Am cochetat cu muzica şi pe parcursul facultăţii, însă timpul nu mi-a permis să iau lecţii, am studiat singur cât am putut, am fost autodidact. Am ştiut dintotdeauna că vreau să fac muzică, însă nu toţi au şansa în viaţă să facă ce le place, e greu să te afirmi în domeniul acesta, sunt atâţia oameni talentaţi, cu voce, care nu au reuşit să se facă remarcaţi! Astfel, am zis să termin această facultate, să am o meserie sigură, şi cu muzica văd pe parcurs. De acum, după această experienţă, viaţa mea se va schimba, îmi voi schimba profesia. Vreau să trăiesc din muzică şi ştiu că nu aş fi avut şansa să pornesc pe acest drum dacă nu ar fi fost „Vocea României”. Este cea mai bună rampă de lansare şi vreau să profit de ea. Sunt conştient că tot va fi mult de muncă, dar e mai uşor când deja ai un public care te apreciază.

Citeste si...
In ultimii 10 ani, potrivit unei statistici UE, românii au cheltuit mai mult pe alcool

De ce nu ai făcut acest pas până acum?

De patru ani voiam să particip la Vocea, dar de fiecare dată când erau audiţii eu aveam sesiune şi nu mi-a permis timpul, riscam să nu-mi iau examenele şi să pierd anul.

Acum vreau să mă liniştesc, să mă odihnesc, să stau cu ai mei, cu prietenii, pentru că am fost departe de ei în această perioadă. După care voi vedea când îmi cumpăr apartamentul, în ce zonă şi când mă voi muta în Bucureşti. Pentru moment, îmi savurez victoria şi îmi trăiesc fericirea. E suficient.

Şi-a cunoscut iubita la karaoke

Bogdan Ioan este din Constanţa şi a făcut Facultatea de Arhitectură la Iaşi. Aici, într-un club de karaoke, a cunoscut-o pe iubita lui, Roxana Martin. „Ea mergea la un club de dans sportiv în acea perioadă şi, aflând că şi eu am făcut vreo 10 ani dans sportiv, m-a întrebat dacă vreau să dansez cu ea. Se pare că tot muzica şi arta ne-a adus şi pe noi împreună. Au trecut, de atunci, 7 ani. Ea a rămas în Iaşi, eu din februarie m-am mutat la Constanţa să lucrez în arhitectură, însă de la anul ne vom muta amândoi în Bucureşti. Cu siguranţă va fi bine pentru amândoi”, spune Bogdan.

Michael Jackson l-a inspirat să se apuce de cântat
Pentru câştigătorul de la „Vocea României”, Michael Jackson a fost cel mai mare artist şi principalul motiv pentru care s-a apucat de cântat. „El m-a influenţat, m-a marcat, m-a format ca om. De la el am învăţat să nu mă mulţumesc niciodată cu ce am, să vreau să fiu mai bun. Îi mulţumesc că s-a născut!”, spune Bogdan, care a impresionat o ţară întreagă la audiţiile pe nevăzute cu una dintre piesele lui Michael. I-a cântat muzica şi în marea finală de vineri seara şi o va face în continuare, în concerte, sperând să transmită măcar jumătate din emoţia pe care o transmitea regele muzicii pop în concertele sale.

Smiley dă pentru a treia oară câştigătorul

     

Vineri seara, în finala sezonului 8 „Vocea României”, publicul a avut de ales între 4 concurenţi: Alma Boiangiu (26 de ani) din echipa Tudor, Dora Gaitanovici (18 ani) din echipa Irina, Mădălina Coca (31 de ani) din echipa Andra și Bogdan Ioan (28 de ani) din echipa Smiley. Fiecare a cântat câte trei piese pline de emoție, energie și forță: una împreună cu antrenorul, una singuri și una împreună cu un invitat special. După 12 reprezentații impresionante, Bogdan Ioan s-a clasat pe primul loc, urmat de Dora, apoi de Alma, iar ultimul loc în finală l-a ocupat Mădălina. Acesta este al doilea an consecutiv când Smiley dă câştigătorul show-ului de la PRO TV şi a treia oară de la începutul emisiunii. El a câştigat prima dată cu Ştefan Stan, în 2011, şi a doua oară anul trecut, cu Ana Munteanu