Cum ar trebui plasate produsele pentru a vinde mai mult? Există o serie de trucuri de amplasare a produsului care îi fac pe consumatori să cumpere mai mult decât au nevoie. Acest lucru se realizează printr-o serie de tehnici prin care se aranjează fiecare element și produs din supermarket într-un mod specific în așa fel încât  să-i atragă atențiaclientului.

Structura rafturilor, folosirea ofertelor, promoterilor, muzica de fundal, intensitatea luminii sunt elemente folosite  pentru a stimula impulsul cumpărătorilor.

Aceste tehnici de marketing încep să acționeze din momentul în care cauți locația potrivită pentru magazin. În general, întregul spațiu interior al supermarket-ului este perfect studiat pentru a condiționa obiceiurile de consum.

În primul rând, în majoritatea cazurilor, clientul nu va avea de ales decât să intre prin partea dreaptă a casei de marcat. Această locație nu este arbitrară. Experții în comerț știu că tendința consumatorilor este de a-și întoarce capul spre dreapta. Experții sunt conștienți de faptul că aceștia vor merge până în capăt și apoi, în mod inevitabil, vor trebui să se îndrepte spre stânga. De aceea, este indicat să amplasezi acolo produse alimentare.

Dar, cum ca și comerciant, îți dorești ca cei care intră în magazin să meargă prin fiecare zonă a sa, ar fi bine să dispersezi alimentele de bază în tot magazinul. Unele locuri care coincid cu două tipuri de zone în care magazinul este împărțit: fierbinte și rece. Clienții vor circula prin zona fierbinte. Astfel, produsele care sunt expuse sunt cele achiziționate mai puțin, în timp ce în zona rece, achiziția trebuie să fie indusă, astfel încât aici trebuie plasate elemente esențiale.

Regulile de aur

Plasarea produselor pe rafturi urmează niște reguli de aur pe care ca și comerciant trebuie să le cunoști. Rafturile sunt împărțite în trei niveluri: primul raft este la nivelul solului, al doilea la înălțimea mâinilor, iar al treilea este situat la nivelul ochilor. Pe acestea din urmă sunt așezate produsele care se vând cel mai bine, fiind ușor de vizualizat și accesat.

În timp ce în cazul raftului de la nivelul solului, vânzările sunt mai mici deoarece clienții sunt nevoiți să se aplece pentru a lua produsul dorit. Potrivit acestei distribuții, articolele cu vânzare forțată vor fi la nivelul solului, iar restul vor fi amplasate pe celelalte două nivele pentru a provoca cumpărarea lor. Se știe că ceea ce clientul poate atinge, lua și cumpăra se vinde.

Citeste si...
5 Întrebări pe care să ți le pui înainte de a investi într-un elevator auto

Pe scurt, atunci când faci distribuția produselor, este necesar să iei în considerare aspecte legate de confort, conservare și comercializare. Din acest motiv, rafturile metalice pe care le poți achiziționa intrând pe Rafturionline.ro ,te pot ajuta foarte mult în luarea deciziilor privind plasarea produselor, precum și în ceea ce privește aspectul magazinului.

Frameworks Srl, compania care deține acest magazin, pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de rafturi pentru magazin, de cea mai bună calitate și la un preț foarte avantajos.

Specialiștii companiei, cu 10 ani de experiență în domeniu, îți pot oferi cele mai bune sfaturi în privința amenajării magazinului pentru a reuși să vinzi mai mult.

Trebuie doar să-i contactezi, iar ei pe lângă sfaturi îți vor oferi din portofoliul bogat de produse rafturi de mijloc, rafturi legume-fructe, rafturi de panificație, rafturi metalice supermarket etc.

De asemenea, în magazin poți găsi, capăt de gondolă pentru rafturile de mijloc care îl poți utiliza ca și terminație la rafturile de mijloc pentru a forma insule de rafturi. Acesta este comercializat întotdeauna cu două profile și două tălpi și nu se leagă de niciun raft.

Capetele de gondolă conțin două rânduri de spătare (panouri) față / spate, acest lucru împiedică căderea produselor în golul format între raftul de mijloc și capătul de gondolă și oferind totodată un aspect plăcut insulei.

În acest magazin vei găsi de toate, astfel încât să-ți amenajezi magazinul așa cum îți dorești. Odată amenajat cum trebuie, vei reuși să atragi clienții și să-i determini să cumpere din magazinul tău. Treptat vânzările vor crește și în scurt timp afacerea ta va înflori.

Nu este ușor să dezvolți o afacere, dar dacă ai la dispoziție toate instrumentele necesare, vei reuși să-ți atingi obiectivul.

Colaborarea cu Rafturionline.ro va fi cea mai soluție pentru tine. Nu rata șansa de a vinde mai mult, dând magazinului un aspect îngrijit.