Bogat în apă, dar și în minerale și vitamine ( potasiu, fier, vitaminele A,B,C, mageziu, fosfor,  si calciu), pepenele galben aduce organismului o serie de beneficii, printre care se numără și reducerea stresului.

Cercetătorii de la Institutul Naţional Francez pentru Cercetări Agricole susţin că antioxidanţii enzimatici, SOD, conţinuţi de pepenele galben scad nivelul proteinelor de stres care se acumulează în intestine.

În caz de constipaţie, pepenele galben se mănâncă dimineaţa, pe stomacul gol, unul. De asemenea, dacă mâncați pepene galben înainte de masă (el fiind slab caloric) vă ajută să reduceți cantitatea de hrană pe care o veți consuma. Practic, el potolește foamea.

O felie potrivită de pepene galben are numai 56 de calorii, dar îţi asigură 103,2% din necesarul de vitamina A. Atât, vitamina A cât şi beta-carotenul sunt importanţi nutrienţi pentru vedere. Astfel, potrivit studiilor, femeile care au o dietă bogată în vitamina A prezintă un risc redus de a dezvolta cataractă. Studiile arată că riscul poate fi redus cu 39% până la 50%.